Кубинські новорічні коктейлі

Незважаючи на теплу погоду (практично літо), на Кубі теж святкують новий рік. Є кубинські новорічні традиції, новорічні страви і, звичайно ж, Кубинські новорічні коктейлі. Спеціально для вас я роздобула три рецепта коктейлів, які традиційно готують на Кубі в новорічну ніч. Так як на Кубі досить тепло, там немає зігріваючих алкогольних коктейлів, і новорічні коктейлі все холодні і слабоалкогольні. Так що готуйте їх для гостей, вже «розігрітих» іншими новорічними коктейлями 😉

Кубинські новорічні коктейлі

Куба лібре (вільна Куба)

Склад: 180 грам крижаної Кока-коли, 45 грам рому, сік 1 лайма, 0,5 склянки кубиків льоду, 1 завиток цедри лайма для прикраси.

Спосіб приготування: налийте ром у високу склянку, залийте крижаною Кока-колою, додайте свіжовичавлений сік лайма і гарненько все перемішайте. Засипте в стакан лід, прикрасьте цедрою лайма. За бажанням можна прикрасити цей коктейль часточкою лимона або зацукровані вишенькою.

Мохіто

Це самий що ні на є традиційний кубинський коктейль. Склад: 3 чайні ложки цукру, сік 0,5 лайма, 3 гілочки свіжої м’яти, 45 грам рому, 100 грам газованої води на ваш смак (краще мінеральної), кілька кубиків льоду.

Спосіб приготування: насипте цукор в стакан, залийте соком лайма, додайте 1 гілочку м’яти і ретельно перетріть все чайною ложкою. Додайте в стакан ром і кубики льоду, залийте мінеральною водою і прикрасьте залишилася м’ятою. Щоб отримати безалкогольний мохіто, просто виключіть з рецепта ром.

Крем-де-ві (кубинський гоголь-моголь)

Склад: 10 жовтків пастеризованих яєць, 2 склянки цукру, 1 банка (400 г) згущеного молока, 2 склянки молока, 1 склянка жирних вершків, 1 чайна ложка ваніліну, 1 чайна ложка рому.

Спосіб приготування: збийте міксером яєчні жовтки з цукром, продовжуючи збивати, поступово додайте згущене молоко, а потім 1 склянка звичайного молока. Збивайте ще 1 хвилину (цукор повинен повністю розчинитися). Потім влийте 1 стакан молока, вершки, додайте ваніль і ром. Збивайте міксером, поки коктейль не стане густим і пінистим. Вилийте гоголь-моголь в стакан, посипте невеликою кількістю меленого мускатного горіха і відразу подавайте. Якщо ви хочете отримати алкогольний коктейль, додайте більшу кількість рому. Також за бажанням можна прикрасити коктейль паличкою кориці (замість мускатного горіха).

Ось такі нескладні освіжаючі новорічні коктейлі готують на Кубі. Спробуйте і ви.