Рецепт Курячих грудок в креольською Соусі, так само як і самого креольського соусу, прийшов в Кубу з іспанськими колонізаторами і був злегка змінений місцевими кулінарами. Курячі грудки в креольською Соусі з болгарським перцем користуються популярністю в Кубі і по всьому світу донині. Білий рис або жовтий рис - прекрасні варіанти гарніру.
Склад:
- 4 столові ложки оливкової олії
- 6 курячих грудок без кісточок і шкіри, нарізаних порційними шматочками
- 2 склянки креольського соусу
- 1 маленький зелений болгарський перець, очищений і дрібно порізаний
- 3 столові ложки родзинок (за бажанням, для прикраси)
- 3 столові ложки нарізаних зелених оливок (за бажанням, для прикраси)
Спосіб приготування:
- Курячі грудки сполосніть під холодною водою і просушіть паперовим рушником. У великій сковороді нагрійте масло на вогні вище середнього. Викладіть курку і обсмажуйте, постійно перевертаючи, до утворення золотистої скоринки.
- Додайте креольський соус і болгарський перець. Зменшіть вогонь до нижче середнього, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте близько 15-ти хвилин до готовності курки, але щоб вона не була сухою.
- Подавайте Курячі грудки в креольською соусі з сковороди гарячими, посипавши зверху за бажанням родзинками і оливками.