Курячий віндалу

Віндалу (Vindaloo) — страва з Гоа, відповідно, формування рецепта знаходилося під впливом португальців, які завезли чилі в Гоа. Назва походить від португальських слів «оцет», «вино» і «часник». М’ясо для приготуванняВіндалу можна використовувати будь-який, головне — без кісток: куряче філе, свинячу або баранячу вирізку. Куряче м’ясо краще і швидше вбирає спеції, тому курячий віндалу виходить більш гострим.

Склад:

Спеції:

  • Свіжі цілі червоні перці чилі. Кількість залежить від того, чи любите ви гострі страви; для дуже гострого віндалу знадобиться 10-12 штук
  • 8 гвоздик, сушених
  • 1 чайна ложка насіння кмину
  • 1 паличка кориці
  • 6 стручків кардамону
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю
  • 4 чайні ложки білого маку

Інші інгредієнти:

  • 9 сантиметрів свіжого кореня імбиру, дрібно нарізаного
  • 6 великих зубчиків часнику, дрібно нарізаних
  • 1 столова ложка пюре з тамаринду
  • 2-3 червоних помідора, дрібно нарізаних
  • 1 пучок свіжого коріандру (не обов’язково), дрібно нарізаного
  • 3 великі цибулини, дрібно нарізаних
  • 0,5 кг курячого філе або свинячої вирізки, нарізаною невеликими кубиками
  • 3 чайні ложки цукру
  • 2 столові ложки яблучного оцту
  • 1/2 чайної ложки солі
  • Топлене вершкове масло (або рослинне масло)

Спосіб приготування:

  • У чистій кавомолці перемеліть перець чилі і інші прянощі (крім маку). Перекладіть в розетку. Після цього окремо перемеліть насіння маку (мак виділяє масло в процесі перемолкі, який мав би потрапити в суміш спецій).
  • Потім змішайте часник та імбир з яблучним оцтом і перемішайте до утворення однорідної маси. Змішайте всі спеції разом з часником, оцтом і тамариндом.
  • У великій сковороді обсмажити цибулю в двох столових ложках олії, поки він не почне ставати коричневим, додайте приготовлену суміш спецій і ще 1 столову ложку масла. Гасіть цю суміш ще близько 5-ти хвилин.
  • Потім додайте в сковорідку з цибулею і спеціями помідори і свіжий коріандр разом зі стеблами. Гасіть ще 5 хвилин.
  • Викладіть куряче філе в сковорідку і обсмажити протягом 5-ти хвилин. Потім додайте 0,5 літра води і доведіть до кипіння.
  • Додайте сіль і цукор, залиште кипіти на повільному вогні, поки курка не буде готова (близько 30 хвилин).
  • Подавайте Віндалу з відвареним рисом (як варіант — з пряним рисом) і сметаною.