Уявляю на ваш суд варіант рецепта класичної італійської Лазаньї з соусом Болоньєзе. Болоньєзе — це м’ясний соус для пасти (макаронних виробів) і лазаньї, батьківщиною якого є місто Болонья. Лазанья Болоньєзе також включає в себе традиційний соус Бешамель.

Склад:

Для соусу Болоньєзе:

  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1 невелика морква, очищена і натерта на дрібній тертці
  • 3 гілочки селери, дрібно посіченою
  • 1 велика червона цибулина, очищена і дрібно порізана
  • 150 грам яловичого фаршу
  • 150 грам свинячого фаршу
  • 2 склянки консервованих томатів, очищених від шкірки
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 1/2 склянки води
  • 1 чайна ложка крупної солі
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю

Для лазаньї:

  • Соус Бешамель
  • 1/2 склянки сиру Пармезан, тертого
  • 1 толова ложка вершкового масла, нарізаного дрібними кубиками
  • Тісто для лазаньї (приготоване вдома або куплене в супермаркеті)

Спосіб приготування:

  • Для приготування соусу Болоньєзе нагрійте оливкову олію у великій каструлі на вогні вище середнього. Обсмажте в ній морква, селера і цибулю протягом 2-х хвилин. Потім додайте яловичий і свинячий фарш і готуйте, періодично помішуючи 15-20 хвилин, поки фарш не підрум’яниться. Додайте томати, томатну пасту і воду, посипте сіллю і перцем. Накрийте каструлю кришкою, знизьте вогонь до мінімуму і готуйте близько 1 години.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для запікання вершковим маслом.
  • Викладіть на дно форми для запікання 2 столові ложки соусу Болоньєзе і розподіліть рівномірно по дну. Далі викладайте шарами: тісто для лазаньї, 1/6 соусу Бешамель, 1/6 соусу Болоньєзе, 1/6 сиру Пармезан. Повторіть шари ще 5 разів, зверху останнього шару сиру викладіть кубики вершкового масла.
  • Випікайте Лазанью Болоньєзе протягом 45 хвилин до золотистого кольору сиру. Перед подачею трохи охолодіть лазанью.