Варіант рецепта італійської класичної лазаньї з начинкою з грибів і з соусом бешамель. Якщо використовувати печериці, Лазанья з грибами виходить дуже ніжною на смак і прямо таки тане в роті.

Склад:

  • 8 листів тесту для лазаньї (приготованого вдома або купленого в супермаркеті)
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 4 склянки будь-яких грибів (печериці, шиітаке), тонко нарізаних
  • 2 склянки соусу Бешамель
  • 2 склянки сиру Пармезан, тертого

Спосіб приготування:

  • Приготуйте тісто для лазаньї. Якщо ви використовуєте куплене в супермаркеті, зваріть його, виконуючи вказівки на упаковці. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  • Розтопити вершкове масло в сковороді на середньому вогні. Обсмажте в ньому гриби близько 10-ти хвилин.
  • Дно форми для запікання покрийте невеликою кількістю соусу Бешамель, зверху покладіть шар тіста. Потім ще шар соусу, зверху викладіть третину грибів і посипте 0,5 склянки тертого пармезану. Повторіть такі шари ще 2 рази.
  • Зверху на останній шар пармезану покладіть ще шар тіста для лазаньї, покрийте його соусом бешамель і тертим пармезаном.
  • Випікайте лазанью 45 хвилин. Верх повинен придбати золотисто-коричневий колір, а соус повинен пузиритися. Лазанья з грибами готова, перед подачею охолодіть її при кімнатній температурі близько 10-ти хвилин.