Ці бісквітні тістечка названі в честь баронеси Лемингтон, дружини губернатора австралійського штату Квінсленд початку 20-го століття. Лемингтон є улюбленими ласощами австралійських дітей.

Склад:

Для бісквіта:

  • 1 склянка борошна
  • 100 грам вершкового масла кімнатної температури
  • 150 грам цукру
  • 2 яйця
  • 120 грам молока
  • 1 чайна ложка ванілі
  • 1,5 чайної ложки харчової соди
  • 1/2 чайної ложки солі

Для покриття:

  • 3 склянки цукрової пудри
  • 1/3 склянки какао-порошку
  • 3 столові ложки вершкового масла, розтопленого
  • 1/2 склянки окропу
  • 3 склянки кокосової стружки

Спосіб приготування:

  • У великій мисці збийте міксером вершкове масло і цукор до однорідної маси. Продовжуючи збивати, додайте по черзі яйця, потім молоко, сіль і ваніль. Поступово додавайте борошно, постійно збиваючи.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть отримане тісто в квадратну форму для запікання, випікайте 25-30 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
  • Залиште бісквіт на ніч при кімнатній температурі. Розріжте бісквіт на 5-тісантіметровий кубики.
  • У мисці змішайте цукрову пудру і какао-порошок, додайте розтоплене масло і киплячу воду. Ретельно перемішайте ложкою до загустіння маси. Наповніть невелику каструлю водою на чверть і закип’ятіть. Миску з шоколадною глазур’ю поставте в каструлю з гарячою водою, щоб глазур НЕ застигала. Кокосову стружку насипте в дрібну тарілку.
  • Двома виделками візьміть шматочок бісквіта і умочіть його в шоколадній глазурі. Дайте глазурі трохи стекти і також двома вилками обваляйте бісквіт в кокосовій стружці з усіх боків, покладіть на решітку. Те ж виконайте з іншими кубиками бісквіта.
  • Поставте решітку з Лемингтон в прохолодне місце, щоб покриття застигло.