Для приготування М'ясних рулетиків в вершковому соусі в Німеччині використовують яловичину, однак, її можна замінити свининою. М'ясні рулетики в вершковому соусі популярні в якості святкового і недільного страви у всій Німеччині.
Склад:
- 4 скибочки яловичої вирізки як на стейки, розміром приблизно 10 * 15 сантиметрів, товщиною 1 сантиметр
- 4 скибочки бекону
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
- 4 чайні ложки гірчичного соусу з цілими гірчичним зернами
- 1/2 склянки дуже дрібно порізаної цибулі
- 6 столових ложок борошна
- 3 столові ложки рослинної олії
- 1,5 склянки гарячої води
- 3 столові ложки вершків
- Гілочки кропу
Спосіб приготування:
- Покладіть 1 скибочка яловичини на вощений папір, злегка посипте його сіллю і перцем, зверху намажте 1 чайну ложку гірчичного соусу. Накрийте зверху скибочкою бекону, посипте 2-ма столовими ложками цибулі. Покладіть одну гілочку кропу на короткий край м'яса і загорніть рулетик навколо кропу, скріпивши його зубочисткою. Повторіть те ж саме з рештою м'ясом.
- Покладіть 4 столові ложки борошна в дрібне блюдо і ретельно обваляйте м'ясні рулетики в борошні.
- У великій сковороді нагрійте рослинну олію на вогні вище середнього. Акуратно щипцями викладіть рулетики в сковороду і обсмажуйте з усіх боків 10-15 хвилин до коричневого кольору.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть м'ясні рулетики в глибоке деко, додайте воду і щільно закрийте деко. Запікайте близько 1 години, поки м'ясо не буде легко проколювати виделкою.
- Викладіть рулетики на блюдо. Сік, в якому запекалось м'ясо, вилийте в невелику каструльку і поставте на середній вогонь. Постійно помішуючи, поступово всипте в сік 2 столові ложки борошна. Продовжуючи заважати, готуйте соус 2 хвилини. Потім зніміть соус з вогню, додайте в нього вершки і ретельно перемішайте. Перед подачею полийте М'ясні рулетики вершковим соусом.