Для приготування М'ясних рулетиків в вершковому соусі в Німеччині використовують яловичину, однак, її можна замінити свининою. М'ясні рулетики в вершковому соусі популярні в якості святкового і недільного страви у всій Німеччині.

Склад:

  • 4 скибочки яловичої вирізки як на стейки, розміром приблизно 10 * 15 сантиметрів, товщиною 1 сантиметр
  • 4 скибочки бекону
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 4 чайні ложки гірчичного соусу з цілими гірчичним зернами
  • 1/2 склянки дуже дрібно порізаної цибулі
  • 6 столових ложок борошна
  • 3 столові ложки рослинної олії
  • 1,5 склянки гарячої води
  • 3 столові ложки вершків
  • Гілочки кропу

Спосіб приготування:

  • Покладіть 1 скибочка яловичини на вощений папір, злегка посипте його сіллю і перцем, зверху намажте 1 чайну ложку гірчичного соусу. Накрийте зверху скибочкою бекону, посипте 2-ма столовими ложками цибулі. Покладіть одну гілочку кропу на короткий край м'яса і загорніть рулетик навколо кропу, скріпивши його зубочисткою. Повторіть те ж саме з рештою м'ясом.
  • Покладіть 4 столові ложки борошна в дрібне блюдо і ретельно обваляйте м'ясні рулетики в борошні.
  • У великій сковороді нагрійте рослинну олію на вогні вище середнього. Акуратно щипцями викладіть рулетики в сковороду і обсмажуйте з усіх боків 10-15 хвилин до коричневого кольору.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть м'ясні рулетики в глибоке деко, додайте воду і щільно закрийте деко. Запікайте близько 1 години, поки м'ясо не буде легко проколювати виделкою.
  • Викладіть рулетики на блюдо. Сік, в якому запекалось м'ясо, вилийте в невелику каструльку і поставте на середній вогонь. Постійно помішуючи, поступово всипте в сік 2 столові ложки борошна. Продовжуючи заважати, готуйте соус 2 хвилини. Потім зніміть соус з вогню, додайте в нього вершки і ретельно перемішайте. Перед подачею полийте М'ясні рулетики вершковим соусом.