Марципан в домашніх умовах

Достовірно невідомо, де вперше з’явився марципан, за звання батьківщини цього витвори кулінарного мистецтва, поряд з Німеччиною, змагаються Італія і Франція. У Німеччині марципанові фігурки фруктів — традиційне ласощі і прикраса столу з нагоди Нового року та Великодня. З марципану можна зліпити будь-які фігурки — включіть ваше уяву і дерзайте! Існує кілька способів, гарячих і холодних, приготування Марципану в домашніх умовах. Основа залишається незмінною — це подрібнений мигдаль і цукрова пудра. Давайте розглянемо деякі способи приготування марципану в домашніх умовах.

Приготування марципану в домашніх умовах.

Гарячий спосіб.

Склад: 1 яєчний білок, 50 грам цукрової пудри, 50 г цукру, 100 грам мигдалю, 0,5 чайної ложки лимонного соку, 1 крапля ванільної есенції. Спосіб приготування: змішайте цукор з цукрової пудрою, з’єднайте з яєчним білком, перемішайте. Поставте миску на каструльку з киплячою водою і варіть на паровій бані до крему. Зніміть з парової лазні. Мигдаль обдати окропом і очистіть від шкірки, потім двічі пропустіть через м’ясорубку, додайте в миску з цукром і яйцем. Потім додайте лимонний сік і ванільну есенцію. Збийте ложкою. Стіл посипте цукровою пудрою і викладіть на неї отриману пастоподібну масу, місите руками, поки маса не стане гладкою. При необхідності можна додати в марципан харчові барвники. Якщо потрібно кілька кольорів, перед тим, як місити на столі, розділіть масу на відповідну кількість частин і ретельно перемішайте з барвниками. Такий марципан потрібно використовувати теплим, поки він не втратив свою пластичність.

Холодний спосіб №1.

Склад: 100 грам цукрової пудри, 100 грам мигдалю, 0,5 яєчного білка, 0,5 чайної ложки будь-якого фруктового лікеру або цукрового сиропу, кілька крапель лимонного соку. Спосіб приготування: мигдаль обдайте окропом і очистіть від шкірки, пропустіть через м’ясорубку, змішайте з цукровою пудрою, додайте яєчний білок, лікер і лимонний сік. Потім всю суміш ще раз пропустіть через м’ясорубку. Отриману масу загорніть в алюмінієву фольгу і покладіть в холодильник на пару днів. Перед використанням при необхідності додайте харчові барвники і вимісити на столі.

Холодний спосіб №2.

Склад: 100 грам солодкого мигдалю, 10 грам гіркого мигдалю (не обов’язково), 100 грам цукру, 0,5 столової ложки рожевої води. Спосіб приготування: мигдаль обдайте окропом і очистіть від шкірки, двічі пропустіть через м’ясорубку. Додайте цукор і рожеву воду, ретельно розмішайте до густої консистенції. Поставте в холодильник на 12 годин. Перед використанням при необхідності додайте харчові барвники. Готові фігурки з марципану просушіть в теплій духовці.

Як бачите, приготувати Марципан в домашніх умовах досить просто. Подаруйте своїй сім’ї казку, залучіть дітей до ліплення фігурок з марципанів — це незабутнє задоволення!