Масло чилі — одна з численних приправ китайської кухні. У деяких супермаркетах продається готове Масло чилі, але можна зробити його будинку самостійно, щоб бути впевненим в його свіжості. Масло чилі можна зберігати в холодильнику тривалий час.

Склад:

  • 10-12 штук сушених перців чилі
  • 1/2 склянки рослинного масла (оливкового, рафінованої соняшникової або ріпакової)
  • 1 столова ложка кунжутного масла (не обов’язково)

Спосіб приготування:

  • Відріжте у перців хвостики, позбудьтеся від насіння, наріжте перці не дуже дрібно. Складіть порізані перці в жаростійку банку з кришкою, можна в термос.
  • Рослинна олія нагрійте до такої міри, щоб воно почало злегка диміти, зніміть з вогню, остудіть 3 хвилини.
  • Залийте перець чилі гарячим маслом, додайте кунжутне масло.
  • Остудіть і процідіть вийшло Масло чилі, дайте йому настоятися в банку (термосі) ще 1 годину.