Спекти Масляне печиво дуже швидко і просто, воно не відніме у вас багато часу, а насолода подарує величезну! Якщо вам подобається аромат сушеної гвоздики, застроміть в масляне печиво по одній гвоздички перед запіканням. Також можна посипати печиво корицею або ванільним цукром.

Склад:

  • 2,5 склянки борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 стакан вершкового масла, розм’якшеного
  • 1/2 склянки цукру
  • 1 яйце
  • 1/2 чайної ложки ванілі
  • 1/2 чайної ложки мигдалю, меленого
  • Цукрова пудра для посипання

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів. У мисці змішайте борошно, розпушувач тіста і сіль.
  • У великій мисці збийте яйце, цукор і вершкове масло до однорідної пінистої маси. Всипте борошно і ретельно перемішайте. Потім додайте ваніль і мигдаль і знову добре перемішайте. Тісто має бути крутим.
  • Руками відщипувати від тесту невеликі шматочки (близько 0,5 столової ложки) і формуйте з них кульки, півмісяці, або будь-які інші фігурки. Викладайте печиво на деко на відстані 5-ти сантиметрів один від одного. За бажанням в масляне печиво можна увіткнути сушену гвоздику, посипати печиво корицею або ванільним цукром.
  • Поставте деко в середину духовки і випікайте масляне печиво близько 15-ти хвилин. Коли печиво трохи підрум’яниться з боків, вийміть з духовки, дерев’яною лопаткою викладіть на блюдо і злегка остудіть. Посипте Масляне печиво цукровою пудрою і подавайте.