Метаморфози авокадо

Важко визначити, що таке авокадо. Офіційно це фрукт, але його смак нагадує горіх. Щоб зовсім всіх заплутати — використовується в приготуванні страв як овоч. Крім усього, через своїх цінних поживних речовин вегетаріанці використовують його як альтернативу м’ясу.

1.То чи овоч, чи то фрукт.

Основною причиною, по якій авокадо вважається фруктом, є те, що він росте на дереві, далекого родича лавра. Самі плоди за формою нагадують грушу, але з грубої, жорсткої та пористої шкіркою, під якою ховається пластична масляниста м’якоть, яка використовується для приготування великої кількості страв і застосовується у виготовленні парфумерних та косметичних засобів. У серцевині цього фрукта знаходиться ядро ??плода, за формою нагадує камінь. Це ще одна з дивацтв цього дивного рослини.

2.Смак і якість.

На який смак м’якоть авокадо нагадує лісовий горіх-фундук. У той же час вона дуже ніжна і м’яка. Справляє враження і те, що авокадо дуже поживно. Не думайте що це ілюзія. Одного плода досить щоб повністю утамувати відчуття голоду.

Авокадо містить 3% білка і 30% мононенасичених жирів, які за якістю і ефективності можуть конкурувати з оливковою олією. Крім того, до складу цього плода входять вітаміни В1, А, В6, В2, С, Е, РР і більше 15 мінералів, в тому числі велика кількість калію, магнію, заліза і цинку.

Існує велика ймовірність потрапити на незрілий плід, коли він був знятий з дерева не дозрів. Колір готового фрукта повинен бути темно-зелений однотонний без плям. Визначити зрілий плід досить просто. Візьміть авокадо в руки і натисніть на будь-який з полюсів фрукта. Шкірка повинна податися трохи вперед, це означає, що м’якоть набрала необхідну жирність. Занадто м’яті і перестиглі фрукти — неїстівні.

3. Як правильно готувати?

Для приготування страв використовуйте тільки м’якоть авокадо. Розріжте фрукт і видаліть з нього кісточку. Якщо готуєте суп або соус, можна витягти м’якоть ложкою. Не забувайте, що без шкірки м’якоть нас дуже швидко темніє. Щоб цього уникнути, можна крапнути кілька крапель вичавки з лимона і ретельно перемішати нарізані шматочки авокадо. Це дозволить зберегти апетитний колір і тонкий аромат.

Авокадо улюблений фрукт для всіх поціновувачів вишуканої кухні, адже він вживається в їжу тільки сирим — у салати, соуси або холодні супи. Термічна обробка значно погіршує смак фрукта. Чи не експериментуйте зі способами приготування. Кращого смаку, ніж у сирого не доб’єтеся.

Що ж стосується сумісності із іншими продуктами, то тут можете застосувати всю фантазію і уяву. Але якщо слідувати правилам, то авокадо подається з помідорами, огірками, листям салату і сиром з блакитною цвіллю. Поєднання авокадо з рибою і морепродуктами не тільки смачно, але і дуже корисно, тому що забезпечує ідеальний баланс між жирними кислотами Омега 6 і Омега 3. Пригощайтеся на здоров’я!