Ліванські мусульмани готують ці млинці з солодкою начинкою з волоських горіхів у свята, найчастіше — під час Рамадану.

Склад:

Для тіста:

1 пачка сухих дріжджів

1 чайна ложка цукру

2 склянки теплої води

1,5 склянки борошна

1 чайна ложка овочевого (соняшникової, ріпакової) олії

Для начинки:

2 склянки волоських горіхів, дрібно нарізаних

3 столові ложки цукру

2 чайні ложки меленої кориці

Для сиропу:

1 стакан кукурудзяного сиропу

1/2 столової ложки апельсинової ароматизованої води (розбавлений апельсиновий сік)

Спосіб приготування:

У великій мисці розчинити дріжджі і цукор в 0,5 склянці теплої води. Накрийте вологою тканиною або марлею і залиште в теплому місці на 20 хвилин, поки суміш не почне підніматися.

Сполосніть велику миску окропом і витріть насухо рушником. У теплу миску насипте борошно. У центрі борошна зробіть поглиблення і влийте в нього дріжджову суміш. Ретельно перемішуючи, поступово додайте в борошно інші 1,5 склянки теплої води, поки суміш не придбає консистенцію рідкого млинцевого тіста. Накрийте тісто вологою тканиною і залиште в теплому місці на 1 годину, поки воно не почне бродити.

У маленькій мисочці змішайте всі інгредієнти для начинки, відставте в сторону.

Розігрійте духовку до 190 градусів.

Налийте овочеве масло в важку сковороду, покачайте їй, щоб масло розтеклося по дну. Нагрійте сковороду на вогні вище середнього.

Вилийте близько 0,5 склянки тіста на сковороду, акуратно нахиляйте сковороду, щоб тісто розтеклося по дну, але так, щоб млинець був досить товстий і круглий. Смажте тільки з одного боку, поки млинець не почне міхур і легко відставати від сковороди. Потім дерев’яною лопаткою дістаньте млинець на змащене маслом деко. Покладіть 2 столові ложки горіхової начинки на несмаженої сторону млинця і складіть млинець навпіл. Міцно зліпите краю, щоб начинка не випадала.

Повторіть те ж саме з рештою тіста  і начинки, доливаючи олії в сковороду в міру необхідності.

Коли всі млинці наповнені, поставте деко в духовку і випікайте 10-15 хвилин. Потім трохи охолодіть.

Змішайте апельсиновий сік і кукурудзяний сироп. Поки млинці ще теплі, умочіть їх в сиропі і викладіть на блюдо. За бажанням млинці з солодкою начинкою можна подавати зі збитими вершками.