Венесуельський молочний пиріг — улюблений десерт на території Центральної та Південної Америки.

Склад:

  • 3 яйця
  • 400 грам солодкого згущеного молока
  • 3 склянки молока
  • 2 чайні ложки екстракту ванілі
  • 1 склянка цукру

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Яйця злегка збийте виделкою. Додайте згущене і звичайне молоко і ваніль, збийте ретельно, відставте в сторону.
  • У маленькій мисочці нагрійте цукор на вогні вище середнього. Грійте його, постійно помішуючи, близько 20-ти хвилин, поки цукор не карамелізується (стане коричневим і тягучим). Швидко вилийте карамелізований цукор в дволітрову жароміцну форму, покриваючи дно і стінки. Поставте форму в дрібну миску з холодною водою так, щоб вода доходила до середини боків форми.
  • Вилийте у форму суміш яєць з молоком. Випікайте 1 годину в середині духовки, поки пиріг зверху не стане коричневим. Остудіть і поставте в холодильник на ніч.
  • Перед подачею переверніть молочний пиріг з форми на тацю. Він буде покритий карамельним соусом.