Німецький густий Суп-гуляш традиційно подають в новорічну ніч, коли люди проводжають останні години минає. За традицією в Німеччині в новорічну ніч кожна людина повинна запустити феєрверк і з’їсти тарілку супу. Однак, цей суп-гуляш також популярний в Німеччині протягом усього року, його часто готують вдома і в ресторанах. Особливо смачний суп-гуляш з німецької булочкою або з французьким багетом.

Склад:

  • 1,5 кілограма вирізки (суміш свинини і яловичини), нарізаної невеликими кубиками
  • 1 кілограм картоплі, нарізаного дрібними кубиками
  • 300 грам консервованої квасолі
  • 6 столових ложок густої томатної пасти
  • 6 червоних цибулин, дрібно нарізаних
  • 2 штуки червоних болгарських перців, очищених і дрібно нарізаних
  • 3 зубчики часнику, дрібно нарізаних
  • 1 пучок зелені (селера, петрушка, базилік, або суміш), дрібно нарізаною
  • 4 літри яловичого бульйону
  • 2 склянки червоного сухого вина
  • 1 столова ложка вершкового масла
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 2 чайні ложки паприки, меленої
  • 1/2 чайної ложки кмину
  • 2 лаврові листки
  • 2 столові ложки томатного кетчупу
  • 2 столові ложки жирних вершків
  • 2 столові ложки борошна

Спосіб приготування:

  • У великій каструлі розтопіть вершкове масло на середньому вогні, обсмажте в ній м’ясо, цибулю, часник і зелень 5 хвилин.
  • Додайте в каструлю борошно, томатну пасту, червоне вино і 1 стакан яловичого бульйону. Перемішайте, доведіть до кипіння, потім знизьте вогонь до мінімуму і варіть 2 години, поки м’ясо не стане дуже м’яким.
  • В іншу велику каструлю вилийте залишився яловичий бульйон, доведіть його до кипіння. Додайте в каструлю картоплю, болгарський перець і лавровий лист, варіть 15 хвилин.
  • Потім з’єднайте вміст двох каструль і дайте супу ще трохи покипіти, поки картопля не стане м’яким.
  • Квасоля промийте і додайте в каструлю. Потім додайте сіль, перець, паприку, кмин і кетчуп. Перемішайте суп-гуляш. Якщо він виходить дуже густим, додайте ще трохи яловичого бульйону, якщо занадто рідким — додайте томатної пасти.
  • Додайте жирні вершки і вийміть лаврові листи. Подавайте новорічний Суп-гуляш гарячим.

З густих супів також дуже рекомендую овочевий суп мінестроне (італійська кухня), суп з червоною сочевицею (грецька кухня), і картопляний суп-пюре з вершками (французька кухня).