Індійська кухня так само різноманітна, як і її культура, географія і клімат. Однак, незважаючи на існування кількох тисяч каст зі своїми правилами, що регламентують харчування, лише дві релігії - індуїзм і мусульманство, вплинули на кулінарні рецепти індійської кухні.
Головною Особливістю індійської кухні є той факт, що вживання в їжу м'яса корови, як і взагалі великої рогатої худоби, суворо заборонено релігійними законами і стародавніми звичаями, яких дотримуються навіть мусульмани, які живуть в Індії.
В районі Гоа населення вживає в їжу багато свинини; рис і свинина - основна їжа гоанцев в усі пори року. Багато індійців на півдні - суворі вегетаріанці. Основу їх їжі складають солодкий перець, фініки, жовта чечевиця і відварений рис.
Індійські спеції
Ще одна відмітна Особливість індійської кухні - використання великої кількості спецій і їх сумішей, що додаються в усі страви. Ось деякі з них:
Асафетида - спеція, що має специфічний запах. Сприяє травленню. Асафетіду треба використовувати в невеликих кількостях. Досить на кінчику ножа. Добре покласти її при приготуванні курки.
Гараму масала - суміш декількох спецій: порошку коріандру, куркуми,
Гвоздика - висушені квіти - звична нам спеція. Для приготування страв з рису і Сабджі. гвоздики, кориці і індійського кмину, чорного перцю. Всі спеції насухо обсмажуються і потім перемелюють на кавомолці. Зберігається гарам масала в щільно закритій посудині при кімнатній температурі.
Калінджі - насіння дуже схожі на цибульні. Чорного кольору. Застосовують в основних блюдах. Сприяють травленню.
Кардамон - маленькі стручки блідо-зеленого кольору. Для приготування рису і Сабджі використовується трохи приплюснутим. Для солодких страв - стручки розкриваються і зернятка розмелюють в кавомолці або вручну - качалкою, і ними посипають остиглі солодощі.
Каррі - суміш спецій. Каррі в індії також називаються страви під різними соусами, що не мають чітко визначеного рецепта. На цьому сайті ви можете знайти рецепти каррі з гарбуза, каррі з нутом (турецьким горохом), і каррі з картоплею.
Kitchen King - суміш спецій. Досить мати тільки одну цю суміш для приготування індійської їжі, так як там є і коріандр, і куркума, і асафетида і ін.
Коріандр мелений - мелені насіння коріандру.
Кориця в паличках, порошок. Кориця в паличках використовується для приготування Сабджі і рису. Після приготування паличку треба вийняти. Порошок використовується рідко.
Червоний перець, кайенский перець - особливо пекуча спеція.
Куркума - жовтий сильно брудниться порошок використовується для забарвлення страв в жовтий колір. Сприяє травленню. Використовувати потрібно акуратно, так як плями від куркуми виводяться з одягу.
Лимон - це не спеція, але використовується для поліпшення смакових якостей страви. Досить додати столову ложку лимонного соку і смак покращиться.
Насіння гірчиці. Менше, ніж звичайна, звична нам, гірчиця. Насіння темні. Чим довше їх підсмажувати, тим гостріше вони будуть.
Кмин індійський Джиро - використовують обсмаженою, цілком, а також в молотом вигляді.
Чат масала - використовується для додання пікантного смаку.
Чорний перець - досить гостра спеція, по гостроті - сильніший за наш перцю. Використовується порошком.
Для початку роз'ясню вам назви страв, з яких складається індійська кухня. Сабджі - овочеве блюдо плюс рис або коржі. Дала - страви з бобових різних видів - рідкі страви, індійський суп. Чатні - соуси для гострих відчуттів, але можуть бути і солодкими. Райти - заправлені йогуртом овочі та фрукти (замість салатів). Ласси - напої (зазвичай вода або йогурт з усілякими смаковими і колірними добавками типу рожева вода, лимон і т. Д.) Солодощі - різноманітні Барфі і ладду, халва і багато іншого. Дуже популярна солодкість - так званий індійський ірис.