Особливості індійської кухні

Індійська кухня так само різноманітна, як і її культура, географія і клімат. Однак, незважаючи на існування кількох тисяч каст зі своїми правилами, що регламентують харчування, лише дві релігії — індуїзм і мусульманство, вплинули на кулінарні рецепти індійської кухні.

Головною Особливістю індійської кухні є той факт, що вживання в їжу м’яса корови, як і взагалі великої рогатої худоби, суворо заборонено релігійними законами і стародавніми звичаями, яких дотримуються навіть мусульмани, які живуть в Індії.

В районі Гоа населення вживає в їжу багато свинини; рис і свинина — основна їжа гоанцев в усі пори року. Багато індійців на півдні — суворі вегетаріанці. Основу їх їжі складають солодкий перець, фініки, жовта чечевиця і відварений рис.

Індійські спеції

Ще одна відмітна Особливість індійської кухні — використання великої кількості спецій і їх сумішей, що додаються в усі страви. Ось деякі з них:

Асафетида — спеція, що має специфічний запах. Сприяє травленню. Асафетіду треба використовувати в невеликих кількостях. Досить на кінчику ножа. Добре покласти її при приготуванні курки.

Гараму масала — суміш декількох спецій: порошку коріандру, куркуми,

Гвоздика — висушені квіти — звична нам спеція. Для приготування страв з рису і Сабджі. гвоздики, кориці і індійського кмину, чорного перцю. Всі спеції насухо обсмажуються і потім перемелюють на кавомолці. Зберігається гарам масала в щільно закритій посудині при кімнатній температурі.

Калінджі — насіння дуже схожі на цибульні. Чорного кольору. Застосовують в основних блюдах. Сприяють травленню.

Кардамон — маленькі стручки блідо-зеленого кольору. Для приготування рису і Сабджі використовується трохи приплюснутим. Для солодких страв — стручки розкриваються і зернятка розмелюють в кавомолці або вручну — качалкою, і ними посипають остиглі солодощі.

Каррі — суміш спецій. Каррі в індії також називаються страви під різними соусами, що не мають чітко визначеного рецепта. На цьому сайті ви можете знайти рецепти каррі з гарбуза, каррі з нутом (турецьким горохом), і каррі з картоплею.

Kitchen King — суміш спецій. Досить мати тільки одну цю суміш для приготування індійської їжі, так як там є і коріандр, і куркума, і асафетида і ін.

Коріандр мелений — мелені насіння коріандру.

Кориця в паличках, порошок. Кориця в паличках використовується для приготування Сабджі і рису. Після приготування паличку треба вийняти. Порошок використовується рідко.

Червоний перець, кайенский перець — особливо пекуча спеція.

Куркума — жовтий сильно брудниться порошок використовується для забарвлення страв в жовтий колір. Сприяє травленню. Використовувати потрібно акуратно, так як плями від куркуми виводяться з одягу.

Лимон — це не спеція, але використовується для поліпшення смакових якостей страви. Досить додати столову ложку лимонного соку і смак покращиться.

Насіння гірчиці. Менше, ніж звичайна, звична нам, гірчиця. Насіння темні. Чим довше їх підсмажувати, тим гостріше вони будуть.

Кмин індійський Джиро — використовують обсмаженою, цілком, а також в молотом вигляді.

Чат масала — використовується для додання пікантного смаку.

Чорний перець — досить гостра спеція, по гостроті — сильніший за наш перцю. Використовується порошком.

Для початку роз’ясню вам назви страв, з яких складається індійська кухня. Сабджі — овочеве блюдо плюс рис або коржі. Дала — страви з бобових різних видів — рідкі страви, індійський суп. Чатні — соуси для гострих відчуттів, але можуть бути і солодкими. Райти — заправлені йогуртом овочі та фрукти (замість салатів). Ласси — напої (зазвичай вода або йогурт з усілякими смаковими і колірними добавками типу рожева вода, лимон і т. Д.) Солодощі — різноманітні Барфі і ладду, халва і багато іншого. Дуже популярна солодкість — так званий індійський ірис.