Минестроне — це традиційний італійський густий овочевий суп. Свою назву він отримав від латинського слова «minestrare», яке в перекладі означає «подавати на стіл» або «сервірувати стіл». Щоб зробити Овочевий суп мінестроне ще більш овочевим, до класичних інгредієнтів додайте 3 середні картоплини, дрібно нарізану капусту і / або зелену стручкову квасолю.

Склад:

  • 450 грам консервованої квасолі
  • 1 зубчик часнику, роздавлений
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1/2 склянки свіжої петрушки, дрібно посіченою
  • 1 маленький кабачок цукіні, неочищений, нарізаний кубиками
  • 2 гілочки селери, дрібно посіченою
  • 2 невеликі моркви, очищені і нарізані кружальцями
  • 1 маленька цибулина, дрібно нарізана
  • 450 грам консервованих томатів, нарізаних
  • 2,5 склянки води
  • 1/3 склянки дрібних коротких макаронів або вермішелі
  • 1/2 склянки яловичого бульйону або томатного соку

Спосіб приготування:

  • Викладіть квасолю у велику каструлю і легенько розімніть її виделкою. Додайте часник, сіль, перець, петрушку і оливкове масло, все перемішайте.
  • Додайте в каструлю воду, цукіні, селера, морква, цибуля і томати. Доведіть до кипіння на середньому вогні, періодично помішуючи.
  • Знизьте вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і тушкуйте суп протягом 1 години, періодично помішуючи.
  • Потім додайте в суп макарони або вермішель і яловичий бульйон (томатний сік). Варіть овочевий суп мінестроне ще 15 хвилин, подавайте суп гарячим.

Як бачите, Овочевий суп мінестроне практично не містить жиру, але, при цьому, він досить ситна, що робить його популярним по всьому світу.

З густих супів також рекомендую спробувати німецький суп-гуляш і французький картопляний суп-пюре з вершками.