Феттучіні (італ. — fettuccine) — один з видів італійських макаронних виробів, які називаються в Італії пастою. Паста Феттучіні традиційно складається з локшини і томатного соусу. Також існує безліч варіантів пасти Феттучіні з різними начинками: з куркою, з томатами, з креветками, з грибами, з шпинатом, Феттучіні Альфредо з вершковим соусом і т. Д. Розглянемо класичний рецепт пасти Феттучіні з томатно-вершковим соусом.

Склад:

  • 200 грам тонкої локшини
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 2 невеликі цибулини, дрібно порізані
  • 3 великих зубчики часнику, дрібно порізаних
  • 500 грам томатного соусу
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 2 чайні ложки цукру
  • 1 стакан жирних вершків
  • 100 грам сиру Пармезан, тертого
  • Листя базиліка для посипання, порубані

Спосіб приготування:

  • У великій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте оливкову олію і нагрійте на вогні вище середнього. Обсмажте в ньому цибулю і часник до м’якості, потім додайте томатний соус, сіль, перець і цукор.
  • Потім знизьте вогонь до мінімуму і тушкуйте соус 20-30 хвилин, постійно перемішуючи. Соус повинен стати густим. Зніміть соус з вогню і влийте в нього жирні вершки. Ретельно перемішайте до однорідної маси.
  • Зваріть локшину, виконуючи вказівки на упаковці.
  • У сковороду з соусом висипте тертий сир, зверху викладіть зварену локшину і акуратно перемішайте, щоб локшина рівномірно покрилася соусом. Посипте Пасту Феттучіні листям базиліка і подавайте.