Паста карбонара з вершками — це багате італійська страва з підчеревина (в Італії сало з прошарками м’яса називається панчетта) під соусом з вершків з сиром пармезан і яєчними жовтками. Замість пасти можна використовувати спагетті, від цього страва не стане менш смачним. А щоб отримати менш калорійну пасту карбонара, використовуйте невелику кількість нежирного молока замість вершків.

Склад:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 300 грам підчеревина, нарізаного шматочками по 1,5 сантиметра
  • 450 грам локшини (пасти)
  • 1 стакан жирних вершків
  • 4 яєчних жовтки
  • 2 склянки сиру Пармезан, тертого
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю

Спосіб приготування:

  • У великій каструлі закип’ятіть воду, зваріть в ній локшину, виконуючи вказівки на упаковці до стану «майже готове». Відкиньте на друшляк і дайте воді стекти. Потім поверніть локшину в каструлю.
  • Нагрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Обсмажте подчеревок до коричневого кольору 4-5 хвилин.
  • У невеликій мисці змішайте яєчні жовтки, сир Пармезан, вершки, сіль і перець, ретельно перемішайте. Додайте суміш в каструлю з локшиною і добре перемішайте. Потім додайте в каструлю обсмажені подчеревок і знову перемішайте. Якщо паста карбонара виглядає сухий, додайте ще трохи вершків.
  • Подавайте пасту карбонара з вершками гарячої з тертим сиром Пармезан.

Спробуйте також пасту Феттучіні Альфредо з соусом з вершкового сиру.