Всі, хто прагне зберегти своє здоров’я шляхом вживання в їжу виключно якісних і натуральних продуктів, напевно чули про таке захворювання як сальмонельоз. Це, по суті, черевний тиф тварин, яким можуть хворіти свійську худобу та свійську птицю. Без яєць деякі жити не можуть! Бактерії сальмонели знаходяться всередині кишечника птиці і виходять з послідом, який може залишатися на яєчній шкаралупі. Крім того, інфекція може потрапити всередину яйця при зачатті.

Лікарі часто говорять про небезпеку сальмонельозу в зв’язку з яйцями. Небезпека висока тому, що ми любимо вживати яйця в напівсирому (варені некруто, яєчня), або навіть в сирому вигляді. Симптомами сальмонельозу можуть бути блювота, нудота, рідкий стілець, біль, бурчання і здуття живота, лихоманка. Бактерії сальмонели гинуть при термічній обробці, отже, щоб виключити ризик потрапляння сальмонели в людський організм, варіть яйця круто або ретельно прожарювати їх.

Пастеризовані яйця

У справжніх господинь повинні були виникнути цілком резонні запитання: «а що робити з яйцями, які ми використовуємо для приготування страв: для коктейлів, для випічки, для соусів і т. Д. Або« мої діти люблять гоголь-моголь, що робити? » відповідаю: яйця можна пастеризувати. Причому зробити це досить просто навіть в домашніх умовах. У Європі та США Пастеризовані яйця можна купити в супермаркетах. У нас я ще такого не зустрічала, тому будемо пастеризувати яйця будинку самостійно.

Для пастеризації яєць вам знадобляться власне яйця, велика каструля, і плита. Для початку викладіть яйця, які ви збираєтеся пастеризувати, з холодильника і дайте їм нагрітися до кімнатної температури. Потім наповніть каструлю водою і поставте її на сильний вогонь. Каструля повинна бути досить великою, щоб у неї помістилися яйця, не стикаючись один з одним. Води в каструлі повинно бути достатньо, щоб покрити яйця повністю.

Закип’ятіть воду в каструлі і дайте їй трохи покипіти. Потім викладіть яйця в киплячу воду і тут же зніміть каструлю з вогню. Дайте постояти 3 хвилини, вийміть яйця з води і складіть в холодильник. ВикористовуйтеПастеризовані яйця так само, як звичайні.

Пастеризація трохи змінює смак і аромат яєць, вони стають не такими насиченими. Але зміни настільки незначні, що деякі люди навіть не відчувають їх. У будь-якому випадку, краще убезпечити себе від сальмонел.

Якщо у вас ослаблений імунітет, будьте дуже обережні. Не вживайте сирі непастеризованого яйця і погано підготовлені м’ясні продукти. Сальмонельоз може бути дуже небезпечний для людей, чиє здоров’я і так вже ослаблене.

Вживайте якісні продукти і будьте здорові!

Читайте також про те, як корисний часник для здоров’я, і які корисні властивості є у меду.