Батьківщиною пахлави є саме Греція, а не Туреччина, як прийнято вважати. Справжня медова Пахлава з горіхами виглядає як невеликі листкові ромбики з листкового тіста з начинкою з волоських горіхів і мигдалю, политі медовим сиропом.
Склад:
Для сиропу:
- 1 склянка цукру
- 1 стакан води
- 1/2 лимона
- 1 паличка кориці
- 1 стакан меду
Для тесту:
- 4 склянки волоських горіхів, дрібно порубаних
- 2 склянки мигдалю, дрібно посіченою
- 1/2 склянки цукру
- 2 чайні ложки кориці, меленої
- 1/2 чайної ложки мускатного горіха, меленого
- 1,5 склянки вершкового масла, розтопленого
- 450 грам листкового тіста, що розтанув
Спосіб приготування:
- Для приготування сиропу змішайте в невеликій каструльці цукор, воду, лимон і корицю. Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть ще 10 хвилин. Зніміть каструльку з вогню і поступово вмішати мед. Охолодіть до кімнатної температури і потім дістаньте лимон і корицю.
- Розігрійте духовку до 150 градусів. Змастіть деко двома столовими ложками вершкового масла. У великій мисці змішайте волоські горіхи, мигдаль, цукор, корицю і мускатний горіх.
- Розкачайте листкове тісто листами товщиною 0,5 міліметра, викладіть 2 з них по черзі на деко, кожен змащуючи вершковим маслом. Висипати половину горіхової суміші на тісто і зверху накрийте ще двома листами листкового тіста, також кожен змащуючи вершковим маслом. Продовжуйте чергувати горіхову начинку з тестом, поки вони не закінчаться, не забувайте кожен шар тіста змащувати вершковим маслом.
- Гострим ножем обріжте зайве тісто по краях. Тим же гострим ножем зробіть неглибокі надрізи, відокремлюючи смужки тесту шириною 4-5 сантиметрів. Зробіть такі ж неглибокі надрізи, відокремлюючи по діагоналі ромбики в кожній смужці.
- Поставте в середину духовки і випікайте 1 годину до золотистого кольору. Потім розріжте Пахлаву з горіхами на ромбики по намічених надрізів і полийте гарячу пахлаву холодним сиропом. ОхолодітьПахлаву з горіхами до кімнатної температури і подавайте.