Кульки з свинячого фаршу в рисової оболонці, приготовані на пару. Рис просочується м’ясним соком і набуває рожевого відтінку, а за рахунок приготування на пару він стає трохи прозорим. Завдяки цьому блюдо нагадуєПерлові кульки. Дуже смачно з овочевими салатами або обсмаженими в маслі зеленими овочами.

Склад:

  • 1/2 склянки рису, бажано використовувати рис для суші, який добре злипається
  • 1/2 і 0,5 чайних ложок солі (вони знадобляться нам окремо)
  • 350 грам свинячого фаршу, бажано жирного
  • 1,5 чайні ложки свіжого кореня імбиру, дрібно нарізаного
  • 1 столова ложка моркви, натертої на самій дрібній тертці
  • 2 стрілки зеленої цибулі, дрібно нарізані
  • 1 щіпка чорного меленого перцю
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
  • 1 столова ложка рисового оцту
  • 1 чайна ложка соєвого соусу
  • 1 чайна ложка кунжутного масла
  • 1 столова ложка рапсового масла
  • 1 яйце

Спосіб приготування:

  • Рис промийте в мисці і залийте водою, щоб рівень води був на 3 сантиметри вище рису. Залиште мінімум на 2 години, а краще на ніч при кімнатній температурі.
  • Викладіть рис на кухонний рушник і вичавіть зайву воду. Розкладіть для просушування, сухий рис буде краще клеїтися до фаршу.
  • Змішайте в мисці свинячий фарш, імбир, морква і зелений лук. Ретельно проведіть. В окремій мисці змішайте 0,5 чайної ложки солі, перець, цукор, кукурудзяний крохмаль, соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне і рапсове масло, яйце. Все гарненько збийте вінчиком. Влийте отриману суміш у фарш і перемішайте до утворення однорідної липкої маси.
  • Сформуйте з отриманого фаршу кульки діаметром близько 3-х сантиметрів, викладайте їх на пергаментний папір. Покладіть кульки на 10 хвилин в морозилку прямо на папері, щоб ущільнити їх.
  • Якщо рис ще вологий, промокніть його паперовим рушником. Викладіть рис в миску, додайте 0,5 чайної ложки солі і перемішайте. Покладіть 1/3 рису на плоску тарілку.
  • Закип’ятіть воду в каструлі, покладіть зверху решітку для приготування на пару. Руками вирівняйте фрикадельки, якщо є нерівності, і розкачайте їх в тарілці з рисом. Потрібно повністю покрити фрикадельки одинарним шаром рису. Викладайте на решітку над киплячою водою з відстанню близько 1,5 сантиметрів між фрикадельками. Кульки, що не помістилися на решітку, викладайте на пергаментний папір. ГотуйтеПерлові кульки на пару близько 20-ти хвилин, поки рис не стане прозорим. Викладайте готові на блюдо. Коли фрикадельки охолонуть, вони придбають рожевий відтінок за рахунок м’яса всередині.
  • Подавайте відразу ж з соєвим соусом або часниковим соусом чилі.
  • Решта Перлові кульки охолодіть, їх можна зберігати в холодильнику, розігрівайте їх протягом 5-ти хвилин також на пару.