Кульки з свинячого фаршу в рисової оболонці, приготовані на пару. Рис просочується м'ясним соком і набуває рожевого відтінку, а за рахунок приготування на пару він стає трохи прозорим. Завдяки цьому блюдо нагадуєПерлові кульки. Дуже смачно з овочевими салатами або обсмаженими в маслі зеленими овочами.
Склад:
- 1/2 склянки рису, бажано використовувати рис для суші, який добре злипається
- 1/2 і 0,5 чайних ложок солі (вони знадобляться нам окремо)
- 350 грам свинячого фаршу, бажано жирного
- 1,5 чайні ложки свіжого кореня імбиру, дрібно нарізаного
- 1 столова ложка моркви, натертої на самій дрібній тертці
- 2 стрілки зеленої цибулі, дрібно нарізані
- 1 щіпка чорного меленого перцю
- 1 чайна ложка цукру
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
- 1 столова ложка рисового оцту
- 1 чайна ложка соєвого соусу
- 1 чайна ложка кунжутного масла
- 1 столова ложка рапсового масла
- 1 яйце
Спосіб приготування:
- Рис промийте в мисці і залийте водою, щоб рівень води був на 3 сантиметри вище рису. Залиште мінімум на 2 години, а краще на ніч при кімнатній температурі.
- Викладіть рис на кухонний рушник і вичавіть зайву воду. Розкладіть для просушування, сухий рис буде краще клеїтися до фаршу.
- Змішайте в мисці свинячий фарш, імбир, морква і зелений лук. Ретельно проведіть. В окремій мисці змішайте 0,5 чайної ложки солі, перець, цукор, кукурудзяний крохмаль, соєвий соус, рисовий оцет, кунжутне і рапсове масло, яйце. Все гарненько збийте вінчиком. Влийте отриману суміш у фарш і перемішайте до утворення однорідної липкої маси.
- Сформуйте з отриманого фаршу кульки діаметром близько 3-х сантиметрів, викладайте їх на пергаментний папір. Покладіть кульки на 10 хвилин в морозилку прямо на папері, щоб ущільнити їх.
- Якщо рис ще вологий, промокніть його паперовим рушником. Викладіть рис в миску, додайте 0,5 чайної ложки солі і перемішайте. Покладіть 1/3 рису на плоску тарілку.
- Закип'ятіть воду в каструлі, покладіть зверху решітку для приготування на пару. Руками вирівняйте фрикадельки, якщо є нерівності, і розкачайте їх в тарілці з рисом. Потрібно повністю покрити фрикадельки одинарним шаром рису. Викладайте на решітку над киплячою водою з відстанню близько 1,5 сантиметрів між фрикадельками. Кульки, що не помістилися на решітку, викладайте на пергаментний папір. ГотуйтеПерлові кульки на пару близько 20-ти хвилин, поки рис не стане прозорим. Викладайте готові на блюдо. Коли фрикадельки охолонуть, вони придбають рожевий відтінок за рахунок м'яса всередині.
- Подавайте відразу ж з соєвим соусом або часниковим соусом чилі.
- Решта Перлові кульки охолодіть, їх можна зберігати в холодильнику, розігрівайте їх протягом 5-ти хвилин також на пару.