Сьогодні спекла до вечері мій улюблений Пиріг з яблуками і корицею. Шарлотка була і залишається коронною стравою мого тата, як більшість чоловіків, тато віддає перевагу прості рецепти, які не потребують великих витрат продуктів і часу. Я із задоволенням продовжую татові традиції, тепер печу татів пиріг з яблуками і корицею своєму чоловікові, зазвичай він з’їдається за один вечір

Склад:

  • 4 середніх яблука (найсмачніше виходить шарлотка з червоними кислими яблуками)
  • 1 чайна ложка кориці, меленої
  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1/2 чайної ложки ванілі
  • 1 склянка борошна
  • 1/2 чайної ложки вершкового масла
  • 1 чайна ложка панірувальних сухарів

Спосіб приготування:

  • Яблука очистіть від шкірки і насіння, наріжте тонкими часточками, складіть в миску, засипте корицею, перемішайте і відставте в сторону. Розігрійте духовку до 200 градусів.
  • Відокремте жовтки від білків, жовтки розітріть виделкою в мисці з цукром до однорідної маси. Додайте ваніль, ретельно перемішайте. Потім додайте в миску борошно і розітріть вилкою до стану дрібної крихти.
  • Яєчні білки збийте міксером або в блендері до піни і додайте в тісто. Знову перемішайте тісто до однорідної маси.
  • Форму для запікання змастіть вершковим маслом і злегка присипте панірувальними сухарями. Вилийте у форму 2/3 тесту, рівномірно розподіливши його по дну. Зверху висипте яблука і залийте тестом.
  • Випікайте пиріг з яблуками і корицею в середині духовки близько 30-ти хвилин, щоб пиріг підрум’яниться. Перевіряйте шарлотку на готовність зубочисткою — при тому, що протикає пирога вона повинна виходити сухою і чистою.

Спробуйте також не менше смачний відкритий яблучний пиріг з німецької рецептом. Якщо ви будете святкувати новий рік з дітьми, пиріг з яблуками просто зобов’язаний з’явитися на вашому столі! Всі діти його просто обожнюють!