Полуничні тарталетки - це маленькі французькі тістечка з полуницею і збитими вершками. Кожна полуничка лежить в маленькій кошику з тіста. Замість полуниці можна використовувати інші фрукти і відповідне варення (наприклад, абрикоси і абрикосове варення), але саме Полуничні тарталетки виглядають красивіше.
Склад:
Для кошиків:
- 1,5 склянки борошна
- 1 щіпка солі
- 1 столова ложка цукру
- 50 грам вершкового масла, заморожених і порізаного на шматочки
- 1 яйце, злегка збите
- 1/2 чайної ложки ванілі
Для начинки:
- 500 грам свіжої полуниці без черешків
- 10 чайних ложок полуничного варення
- Збиті вершки
- Шоколадна стружка для посипання
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 160 градусів.
- У великій мисці змішайте борошно, сіль і цукор, додайте вершкове масло. Виделкою розімніть масло в борошні, поки не почнуть утворюватися дрібні «крихти».
- Додайте яйце і ваніль, перемішайте. Коли «крихти» злипнуться, руками вимісити тісто і розділіть його на 2 кулі. Загорніть кулі тесту в харчову плівку по-окремо і охолодіть 20 хвилин.
- Розкачайте тісто на посипаній борошном поверхні. Невеликим стаканчиком виріжте з тіста кружечки. Викладіть кружечки в формочки для маленьких кексів і випікайте 10-15 хвилин до золотистого кольору.
- Перед подачею покладіть в кожну кошичок по чайній ложці варення, зверху викладіть по свіжій полунички, залийте збитими Сівка і посипте шоколадною стружкою. Подавайте Полуничні тарталеткиОхолодженими.