Полуничні тарталетки — це маленькі французькі тістечка з полуницею і збитими вершками. Кожна полуничка лежить в маленькій кошику з тіста. Замість полуниці можна використовувати інші фрукти і відповідне варення (наприклад, абрикоси і абрикосове варення), але саме Полуничні тарталетки виглядають красивіше.

Склад:

Для кошиків:

  • 1,5 склянки борошна
  • 1 щіпка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 50 грам вершкового масла, заморожених і порізаного на шматочки
  • 1 яйце, злегка збите
  • 1/2 чайної ложки ванілі

Для начинки:

  • 500 грам свіжої полуниці без черешків
  • 10 чайних ложок полуничного варення
  • Збиті вершки
  • Шоколадна стружка для посипання

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 160 градусів.
  • У великій мисці змішайте борошно, сіль і цукор, додайте вершкове масло. Виделкою розімніть масло в борошні, поки не почнуть утворюватися дрібні «крихти».
  • Додайте яйце і ваніль, перемішайте. Коли «крихти» злипнуться, руками вимісити тісто і розділіть його на 2 кулі. Загорніть кулі тесту в харчову плівку по-окремо і охолодіть 20 хвилин.
  • Розкачайте тісто на посипаній борошном поверхні. Невеликим стаканчиком виріжте з тіста кружечки. Викладіть кружечки в формочки для маленьких кексів і випікайте 10-15 хвилин до золотистого кольору.
  • Перед подачею покладіть в кожну кошичок по чайній ложці варення, зверху викладіть по свіжій полунички, залийте збитими Сівка і посипте шоколадною стружкою. Подавайте Полуничні тарталеткиОхолодженими.