Хліб, який їдять в Індії, дуже відрізняється від звичних нам пухких високих батонів. Він більше нагадує товсті мексиканські маїсові коржі, завдяки тому, що в його склад не входять дріжджі. Хліб в Індії, як правило, прісний, і смажиться він на сковороді. Їсти опрісноки, як правило, з'їдається відразу після приготування.

Склад:

  • 2,5 склянки білого борошна
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 стакан майже гарячої води
  • 2 столові ложки рослинної олії

Спосіб приготування:

  • Висипати 2 склянки борошна у велику миску. Вершкове масло наріжте маленькими кубиками. Зробіть поглиблення в центрі борошна і викладіть в нього масло. Перемішайте пальцями борошно і масло, поки суміш не буде виглядати як великі хлібні крихти.
  • Перемішайте сіль з водою. Додавайте солону воду в тісто по чуть-чуть за раз, замішуючи руками після кожної порції води. Тісто має вийти крутим, але не жорстким. Місіть тісто руками 5-10 хвилин. Потім накрийте миску з тістом кришкою і дайте настоятися при кімнатній температурі мінімум 1 годину.
  • Розділіть тісто на шматочки розміром з волоський горіх, скачайте їх руками в кульки. Посипте борошном робочу поверхню, і розкачайте на ній качалкою кульки тесту в невеликі коржі 0,5 сантиметра завтовшки.
  • У великій сковороді нагрійте масло на вогні вище середнього. Акуратно викладіть одну корж в сковороду і смажте до золотистого кольору нижньої сторони. Потім дерев'яною лопаткою переверніть корж і смажте іншу сторону. Викладіть готовий Прісний хліб на паперовий рушник, щоб промокнути надлишки масла. Аналогічно посмажте інші коржі.
  • Змастіть Прісний хліб вершковим маслом і подавайте теплим.

Також великою популярністю в Індії користується смажений хліб з солодкою начинкою.