Кубинський пудинг з рису має дуже ніжну кремоподібну консистенцію, завдяки великій кількості молока і тривалому варінні. А цедра лайма надає Пудинг з рису яскравий цитрусовий присмак.

Склад:

  • 1,5 склянки круглого рису
  • 3 склянки води
  • 8 склянок молока
  • Дрібка солі
  • 1 паличка кориці
  • Цедра 1 лайма, терта на дрібній тертці
  • 1 0,5 склянки цукру
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • Мелена кориця (для посипання)

Спосіб приготування:

  • Промийте рис в друшляку під холодною водою, поки вода не буде залишатися майже прозорою. Покладіть промитий рис у велику каструлю, залийте водою, додайте сіль і доведіть до кипіння на сильному вогні. Потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть близько 20-ти хвилин, поки вода не вбереться, і рис не стане м’яким.
  • Додайте паличку кориці і терту цедру лайма. Продовжуючи тримати каструлю на слабкому вогні, додайте поступово молоко по одній склянці за раз, ретельно перемішуючи. Коли половина молока буде в каструлі, додайте ванільний цукор і ретельно перемішайте. Потім, також поступово і постійно помішуючи, влийте в каструлю молоко, що залишилося по одній склянці за раз.
  • Часто помішуючи, варіть пудинг з рису ще близько години, поки молоко не вбереться, а рис не стане кремоподібним. Потім поступово всипте в каструлю цукор, ретельно перемішуючи. І готуйте на слабкому вогні ще 7 хвилин.
  • Вийміть з пудингу паличку кориці, розкладіть пудинг по маленьким піалках, посипте меленою корицею. Подавайте Пудинг з рису теплим або холодним.

Спробуйте також рисовий пудинг з горіхами по індійському рецептом.