Китайський Пиріг, приготований не зовсім звичайним способом - На пару. Цей Пиріг на пару не солодкий, до складу тесту входить подрібнений редис і гриби шиітаке.

Склад:

  • 2 склянки рисового борошна
  • 30 грам пшеничного крохмалю
  • 1 чайна ложка і 0,5 чайної ложки солі (вони знадобляться нам по-окремо)
  • 1/2 чайної ложки білого перцю, меленого
  • 1/2 кілограма редису
  • 4 великих сушених гриба шиітаке, розмочених у воді і дрібно нарізаних
  • 1 столова ложка рапсового або арахісового масла
  • 1/2 чайної ложки цукру
  • 1 чайна ложка соєвого соусу
  • 2 стрілки зеленої цибулі, дрібно нарізаного
  • 2 столові ложки кінзи, дрібно нарізаною
  • Рапсове масло для обсмажування
  • Соєвий соус або соус з перцю чилі для умочування

Спосіб приготування:

  • Змішайте рисове борошно, пшеничний крохмаль, 1 чайну ложку солі і перець у великій мисці, відставте в сторону. Гриби шиітаке замочіть в теплій воді на 20 хвилин.
  • Потріть редиску на самій дрібній тертці або подрібніть якомога дрібніше в кухонному комбайні. Викладіть на чистий кухонний рушник. Зберіть кінці рушника і гарненько вичавіть рідина в миску, що залишився редис покладіть в каструлю.
  • Вийміть гриби шиітаке з води, в якій вони розмочувати, 0,5 склянки цієї води додайте до соку редису. Додайте до цієї суміші води стільки, щоб в загальному вийшло близько 700 грам рідини. Вилийте цю рідину в каструлю з редискою, відставте в сторону.
  • Нагрійте 1 столову ложку масла в сковороді на середньому вогні. Викладіть в сковороду дрібно нарізані гриби. Помішуйте протягом 40 секунд до появи аромату. Додайте до грибів 0,5 чайної ложки солі, цукор і соєвий соус. Обсмажуйте ще пару хвилин. Потім додайте цибулю і кинзу, обсмажте ще 30 секунд для посилення смаку, і зніміть з вогню.
  • Закип'ятіть каструлю з редискою на сильному вогні, зменшіть вогонь до середнього, проваріть 5 хвилин і додайте в каструлю грибну суміш. Накрийте кришкою і проваріть ще 5 хвилин. Поступово тонкою цівкою, в чотири підходи влийте вміст каструлі в миску з борошном. Ретельно перемішуйте дерев'яною ложкою, щоб не утворювалися грудки. Тісто має вийде густим.
  • Внутрішню поверхню форми для кексів повністю змастіть маслом. Викладіть в неї тісто, рівномірно поширюючи його дерев'яною ложкою. Поставте форму зверху каструлі з киплячою водою, готуйте редісовий Пиріг на пару 50-60 хвилин, додаючи воду в каструлю в міру її википання. Перевіряйте готовність пирога зубочисткою - при тому, що протикає вона повинна залишатися чистою. Коли пиріг готовий, повністю остудіть його прямо в формі.
  • Щоб витягнути пиріг з форми, подденьте його ножем по краю і розріжте на конусоподібні шматки від центру. Можна їсти Пиріг на пару в такому вигляді, але цікавіше і смачніше виходить, якщо його обсмажити.
  • Розріжте пиріг на більш дрібні шматочки довільної форми: невеликими скибочками в 3 сантиметри товщиною, кубиками або соломкою. У такому вигляді пиріг можна зберігати в холодильнику близько тижня. Нагрійте в сковороді рапсове масло на середньому вогні і обсмажте шматочки пирога з усіх боків до утворення золотистої скоринки (близько 4-х хвилин). Подавайте пиріг гарячим з соєвим соусом або з в'єтнамським соусом з перцю чілідля умочування.