Збірна м’ясна солянка — один з найсмачніших супів в українській кухні. Насправді це блюдо настільки ситне, що може замінити і перше, і друге за обідом. Солянка повинна бути густою і наваристою. Для її приготування необхідно багато різних інгредієнтів, і години півтори на підготовку, але результат того вартий.

Бульйон для цього супу найкраще варити на яловичих або баранячих кістках, щоб він дав хороший навар. Беріть кілька штук кісток, бажано з м’ясом. Можна зварити їх заздалегідь.

Основа солянки, як і більшості супів — картопля. На чотирилітрову каструлю потрібно начистити і нарізати десь п’ять картоплин середнього розміру. Як тільки вони настругані соломкою, відразу потрібно опустити їх в холодний бульйон і поставити його на вогонь.

Тепер ріжемо півкільцями середніх розмірів цибулину. А відразу після, готуємо збірну м’ясну начинку. У солянку прийнято додавати свинячий або яловичий відварний язик і копченості. Можна взяти для супу пару мисливських ковбасок і грам сто варено-копченої ковбаси. Всі м’ясні інгредієнти ріжемо соломкою. На сковороду наливаємо масло, викладаємо цибулю, розігріваємо сковороду і даємо цибулі трохи підрум’янитися, а після викладаємо туди копченості та мову. Обсмажуємо все це.

Поки плита готує, чистимо, і трьом на крупній тертці моркву, нарізаємо кружечками солоний огірок, бажано, щоб скибочки були дуже тонкими, якщо огірок великий, розріжте кружечки навпіл. Коли копченості та мову вже добре підрум’янилися, додайте до них моркву і огірок. Потрібно, щоб весь вміст сковороди пасеровану, для цього додаємо на сковороду бульйону прямо з каструлі, де вариться поки картопля. Зробити це можна за допомогою ополоника. За бажанням, в нудяться рагу можна додати трохи кетчупу. Коли до готовності овочів залишається хвилин п’ять, кидаємо в суміш жменю каперсів і доводимо до готовності.

До цього моменту бульйон вже кипить на маленькому вогні, і картопля зварилася. Виливаємо вміст сковороди в каструлю. До готовності страви залишилося буквально кілька хвилин. Суп закипає і проваривается ще дві-три хвилини. В цей час його можна трохи помішувати. І перед самим виключенням в солянку додають лимон. Потрібно відрізати від цитруса три скибочки і розрізати їх ще на кілька частин. Слідом за лимоном в каструлю всипаються оливки, на власний смак додайте від десяти до п’ятнадцяти штук. І тут же вимикайте вогонь. Ще кілька хвилин солянка доходить, і її вже можна подавати до столу.

Ну і ще один секрет смачної збірної солянки це якісна і зручна супниць. Купити супницю сьогодні можна і в інтернеті. Вам потрібно зайти на сайт інтернет магазину, вибрати по собі необхідну супницю, оформити замовлення і оплатити його зручним для вас способом. І можете сподіватися що ваше замовлення доставлять вам додому в термін.