Соковита і пікантна біла Риба на вугіллі, замаринована в лимонному соці, прикрасить будь-який пікнік.
Склад:
- 1/2 кілограма філе білої риби (пангасіус, тріска, палтус)
- Сік двох лимонів
- 1/2 чайної ложки спецій для риби
- 3 зубчики часнику, роздавлений, або 1/2 чайної ложки сушеного меленого часнику
- 1 чайна ложка чорного меленого перцю
Спосіб приготування:
- Наріжте філе риби шматками товщиною 1 сантиметр, зрізуючи жир, злегка відбийте тупим боком ножа.
- У маленькій мисочці змішайте спеції для риби, часник і чорний перець. Руками ретельно натріть рибу сумішшю, складіть в миску, залийте лимонним соком і маринують протягом 30-ти хвилин.
- Підготуйте вугілля, вони повинні бути дуже гарячими. Викладіть замариноване філе на решітку, обсмажуйте рибу на вугіллі з кожного боку по 5-6 хвилин до утворення коричневої скоринки.
- Подавайте запечену рибу з овочевим салатом.
Спробуйте також червону рибу на грилі.