Соковита і пікантна біла Риба на вугіллі, замаринована в лимонному соці, прикрасить будь-який пікнік.

Склад:

  • 1/2 кілограма філе білої риби (пангасіус, тріска, палтус)
  • Сік двох лимонів
  • 1/2 чайної ложки спецій для риби
  • 3 зубчики часнику, роздавлений, або 1/2 чайної ложки сушеного меленого часнику
  • 1 чайна ложка чорного меленого перцю

Спосіб приготування:

  • Наріжте філе риби шматками товщиною 1 сантиметр, зрізуючи жир, злегка відбийте тупим боком ножа.
  • У маленькій мисочці змішайте спеції для риби, часник і чорний перець. Руками ретельно натріть рибу сумішшю, складіть в миску, залийте лимонним соком і маринують протягом 30-ти хвилин.
  • Підготуйте вугілля, вони повинні бути дуже гарячими. Викладіть замариноване філе на решітку, обсмажуйте рибу на вугіллі з кожного боку по 5-6 хвилин до утворення коричневої скоринки.
  • Подавайте запечену рибу з овочевим салатом.

Спробуйте також червону рибу на грилі.