Біла риба в гірчичному соусі виходить дуже ніжна, але гостра, відмінно поєднується з будь-яким гарніром (картопля, рис, макаронні вироби, шпецле). Якщо ви використовуєте Для риби в гірчичному соусі заморожене філе риби, дайте йому час відтанути перед приготуванням.
Склад:
Для риби:
- 4 склянки води
- 1/2 лимона, нарізаного кружечками
- 1 середня цибулина, очищена і нарізана кружечками
- 2 лаврові листки
- 1 столова ложка моркви, натертої на крупній тертці
- 1 чайна ложка солі
- 6 горошин чорного перцю
- 900 г філе тріски, палтуса або будь-який інший жорсткої білої риби, нарізаного скибочками в 1 сантиметр завтовшки
Для гірчичного соусу:
- 2 столові ложки вершкового масла або маргарину
- 2 столові ложки борошна
- 1 стакан рідини, що залишилася після приготування риби
- 3 столові ложки гірчичного соусу з цілими гірчичним зернами
- 1 щіпка солі
- 1 чайна ложка цукру
- 1 столова ложка молока
Спосіб приготування:
- Налийте воду в більшу сковороду, додайте лимон, цибуля, лаврове листя, морква, сіль і перець горошком. Доведітте до кипіння на сильному вогні.
- Зменшіть вогонь до мінімуму і викладіть рибне філе в сковороду в один шар. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте близько 10-ти хвилин.
- Викладіть рибу на тепле блюдо, накрийте фольгою для збереження тепла. Рідина зі сковороди збережіть для приготування соусу.
- Для приготування гірчичного соусу в середній каструльці на слабкому вогні розтопіть масло або маргарин. Додавайте борошно по 1 столовій ложці за раз, ретельно перемішуючи після кожного разу. Потім також поступово вмішати рідина, що залишилася після приготування риби, додайте гірчичний соус, сіль, цукор і добре перемішайте.
- Зніміть з вогню, додайте молоко і перемішайте. Соус повинен бути напіврідкий, консистенції вершків. Якщо він недостатньо рідкий, додайте ще 1 столову ложку молока і знову перемішайте.
- Полийте Рибу гірчичним соусом і подавайте.