Біла риба в гірчичному соусі виходить дуже ніжна, але гостра, відмінно поєднується з будь-яким гарніром (картопля, рис, макаронні вироби, шпецле). Якщо ви використовуєте Для риби в гірчичному соусі заморожене філе риби, дайте йому час відтанути перед приготуванням.

Склад:

Для риби:

  • 4 склянки води
  • 1/2 лимона, нарізаного кружечками
  • 1 середня цибулина, очищена і нарізана кружечками
  • 2 лаврові листки
  • 1 столова ложка моркви, натертої на крупній тертці
  • 1 чайна ложка солі
  • 6 горошин чорного перцю
  • 900 г філе тріски, палтуса або будь-який інший жорсткої білої риби, нарізаного скибочками в 1 сантиметр завтовшки

Для гірчичного соусу:

  • 2 столові ложки вершкового масла або маргарину
  • 2 столові ложки борошна
  • 1 стакан рідини, що залишилася після приготування риби
  • 3 столові ложки гірчичного соусу з цілими гірчичним зернами
  • 1 щіпка солі
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 столова ложка молока

Спосіб приготування:

  • Налийте воду в більшу сковороду, додайте лимон, цибуля, лаврове листя, морква, сіль і перець горошком. Доведітте до кипіння на сильному вогні.
  • Зменшіть вогонь до мінімуму і викладіть рибне філе в сковороду в один шар. Накрийте сковороду кришкою і тушкуйте близько 10-ти хвилин.
  • Викладіть рибу на тепле блюдо, накрийте фольгою для збереження тепла. Рідина зі сковороди збережіть для приготування соусу.
  • Для приготування гірчичного соусу в середній каструльці на слабкому вогні розтопіть масло або маргарин. Додавайте борошно по 1 столовій ложці за раз, ретельно перемішуючи після кожного разу. Потім також поступово вмішати рідина, що залишилася після приготування риби, додайте гірчичний соус, сіль, цукор і добре перемішайте.
  • Зніміть з вогню, додайте молоко і перемішайте. Соус повинен бути напіврідкий, консистенції вершків. Якщо він недостатньо рідкий, додайте ще 1 столову ложку молока і знову перемішайте.
  • Полийте Рибу гірчичним соусом і подавайте.