У В’єтнамі для приготування Ріса з кукурудзою використовують клейкий рис, у нас він продається як рис для суші, і комусь може здатися дорогим. Тому клейкий рис в даному рецепті можна замінити звичайним круглим рисом.

Склад:

  • 3 склянки води
  • 2 склянки круглого рису
  • 150 грам консервованої кукурудзи, просушеної
  • 1 стакан кокосового молока, консервованого або свіжого
  • 2 чайні ложки солі
  • 4 чайні ложки цукру
  • 1/2 склянки насіння кунжуту
  • 1/2 склянки смаженого арахісу, дрібно порізаного

Спосіб приготування:

  • У великій каструлі ретельно промийте рис, залийте водою і доведіть до кипіння на сильному вогні. Зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою. Варіть рис 20-25 хвилин, поки вся вода не вбереться, і рис не стане м’яким.
  • Додайте кукурудзу, кокосове молоко, 1 чайну ложку солі і 2 чайні ложки цукру, і добре перемішайте. Накрийте кришкою і тримайте на дуже слабкому вогні.
  • Обсмажте насіння кунжуту в невеликій сковорідці без масла, постійно помішуючи, 2-3 хвилини до золотисто-коричневого кольору. Викладіть їх в маленьку мисочку. Додайте 1 чайну ложку солі, 2 чайні ложки цукру і смажений арахіс, перемішайте.
  • Перед подачею розкладіть рис з кукурудзою по тарілочках, зверху посипте кунжутно-арахісової сумішшю.