У В'єтнамі для приготування Ріса з кукурудзою використовують клейкий рис, у нас він продається як рис для суші, і комусь може здатися дорогим. Тому клейкий рис в даному рецепті можна замінити звичайним круглим рисом.
Склад:
- 3 склянки води
- 2 склянки круглого рису
- 150 грам консервованої кукурудзи, просушеної
- 1 стакан кокосового молока, консервованого або свіжого
- 2 чайні ложки солі
- 4 чайні ложки цукру
- 1/2 склянки насіння кунжуту
- 1/2 склянки смаженого арахісу, дрібно порізаного
Спосіб приготування:
- У великій каструлі ретельно промийте рис, залийте водою і доведіть до кипіння на сильному вогні. Зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою. Варіть рис 20-25 хвилин, поки вся вода не вбереться, і рис не стане м'яким.
- Додайте кукурудзу, кокосове молоко, 1 чайну ложку солі і 2 чайні ложки цукру, і добре перемішайте. Накрийте кришкою і тримайте на дуже слабкому вогні.
- Обсмажте насіння кунжуту в невеликій сковорідці без масла, постійно помішуючи, 2-3 хвилини до золотисто-коричневого кольору. Викладіть їх в маленьку мисочку. Додайте 1 чайну ложку солі, 2 чайні ложки цукру і смажений арахіс, перемішайте.
- Перед подачею розкладіть рис з кукурудзою по тарілочках, зверху посипте кунжутно-арахісової сумішшю.