Рис з манго — традиційний літній десерт в Таїланді, так як саме влітку тайці збирають урожай манго.

Склад:

  • 1 стакан клейкого рису (можна використовувати рис для суші, він особливо клейкий)
  • 1 0,5 склянки теплої кип’яченої води
  • 1 стакан кокосового молока
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 щіпки солі
  • 1 стиглий манго

Спосіб приготування:

  • Промийте рис, викладіть його в посуд для мікрохвильової печі, залийте теплою кип’яченою водою і вимочіть 10 хвилин. Потім накрийте рис тарілкою і готуйте в мікрохвильовій печі на повній потужності 3 хвилини. Гарненько перемішайте рис і подивіться, чи є недоварені зерна (готові рисові зерна повинні бути напівпрозорими, недоварені — з білою серцевиною). Якщо недоварені зерна є, готуйте в мікрохвильовій печі ще 3 хвилини. Повторюйте 3-хвилинного цикли, поки весь рис не стане напівпрозорим.
  • Нагрійте кокосове молоко в каструлі на вогні вище середнього. Постійно помішуючи, дайте молоку трохи покипіти на повільному вогні. Потім додайте сіль і цукор, перемішайте, щоб цукор розчинився, і зніміть каструлю з вогню.
  • Вилийте три чверті гарячого кокосового молока в рис, дайте постояти 5 хвилин, поки рис не вбере все молоко. Рис повинен бути м’який.
  • Викладіть рис в невелику тарілочку. Очистіть манго, наріжте його соломкою і викладіть в тарілочку зверху рису. Полийте рис з манго залишилися кокосовим молоком.