Рис з манго - традиційний літній десерт в Таїланді, так як саме влітку тайці збирають урожай манго.
Склад:
- 1 стакан клейкого рису (можна використовувати рис для суші, він особливо клейкий)
- 1 0,5 склянки теплої кип'яченої води
- 1 стакан кокосового молока
- 2 столові ложки цукру
- 2 щіпки солі
- 1 стиглий манго
Спосіб приготування:
- Промийте рис, викладіть його в посуд для мікрохвильової печі, залийте теплою кип'яченою водою і вимочіть 10 хвилин. Потім накрийте рис тарілкою і готуйте в мікрохвильовій печі на повній потужності 3 хвилини. Гарненько перемішайте рис і подивіться, чи є недоварені зерна (готові рисові зерна повинні бути напівпрозорими, недоварені - з білою серцевиною). Якщо недоварені зерна є, готуйте в мікрохвильовій печі ще 3 хвилини. Повторюйте 3-хвилинного цикли, поки весь рис не стане напівпрозорим.
- Нагрійте кокосове молоко в каструлі на вогні вище середнього. Постійно помішуючи, дайте молоку трохи покипіти на повільному вогні. Потім додайте сіль і цукор, перемішайте, щоб цукор розчинився, і зніміть каструлю з вогню.
- Вилийте три чверті гарячого кокосового молока в рис, дайте постояти 5 хвилин, поки рис не вбере все молоко. Рис повинен бути м'який.
- Викладіть рис в невелику тарілочку. Очистіть манго, наріжте його соломкою і викладіть в тарілочку зверху рису. Полийте рис з манго залишилися кокосовим молоком.