У східних країнах існує і користується популярністю безліч рецептів рисового пудингу. Цей рецепт з пудингу з горіхами використовують кулінари північній Індії під час свята на честь врожаю рису.
Склад:
- 1/3 склянки круглозернового рису
- 7 горішків мигдалю без шкірки, дрібно порубаних
- 7 фісташок без шкірки, дрібно порубаних
- 5 склянок молока
- 1/2 склянки цукру
- 1/2 чайної ложки меленого кардамону
Спосіб приготування:
- Промийте рис в мисці під краном, залийте його водою і вимочіть 20 хвилин. Щоб очистити мигдаль і фісташки від шкірки, залийте їх окропом, через хвилину злийте воду і ретельно просушіть горіхи паперовим рушником - шкірка повинна легко відокремитися.
- У великій каструлі нагрійте половину молока на вогні вище середнього. Злийте воду з миски з рисом, а рис висипте в каструлю з молоком. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і продовжуйте варити рис в молоці, поки все молоко не вбереться в нього.
- Додайте в каструлю молоко, що залишилося, цукор, рубані мигдаль і фісташки і кардамон. Доведіть до кипіння, постійно акуратно помішуючи, поки пудинг не стане кремоподібним. Подавати рисовий пудинг з горіхами можна як гарячим, так і холодним.
Спробуйте також індійський пудинг з вермішелі і пудинг з рису з кубинського рецептом.