Цей традиційний хліб печуть в Чилі на Різдво. Начальники часто дарують своїм підлеглим різдвяні подарунки, які включають в себе Різдвяний хліб і пляшку вина.
Склад:
- 4 склянки борошна 1-го або 2-го сорту
- 1 склянка цукру
- 1 стакан асорті сушених фруктів (персики, груші, яблука, родзинки, чорнослив, курага, смородина), порізаних невеликими кубиками
- 1/2 склянки мигдалю, дрібно нарізаного
- 1/2 склянки волоських горіхів, дрібно нарізаних
- 1 чайна ложка кориці
- 1 щіпка меленої гвоздики
- 1/2 чайної ложки мускатного горіха, меленого
- 2 яйця, збитих
- 2 столові ложки вершкового масла або маргарину, розм'якшеного
- 1 стакан молока
- Цукор для посипання
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть маслом форму для запікання, діаметром 30 сантиметрів.
- У великій мисці змішайте борошно і цукор, додайте фрукти, горіхи, корицю, гвоздику і мускатний горіх. Ретельно перемішайте.
- Яйця збийте легенько виделкою. Додайте розм'якшене масло, яйця і молоко в борошняну суміш, добре перемішайте. Якщо тісто виходить дуже крутим, додайте трохи молока і знову перемішайте.
- Викладіть тісто у форму для запікання, розподіліть рівномірно по дну, зверху посипте цукром. Випікайте різдвяний хліб протягом 1 години.