Цей традиційний хліб печуть в Чилі на Різдво. Начальники часто дарують своїм підлеглим різдвяні подарунки, які включають в себе Різдвяний хліб і пляшку вина.

Склад:

  • 4 склянки борошна 1-го або 2-го сорту
  • 1 склянка цукру
  • 1 стакан асорті сушених фруктів (персики, груші, яблука, родзинки, чорнослив, курага, смородина), порізаних невеликими кубиками
  • 1/2 склянки мигдалю, дрібно нарізаного
  • 1/2 склянки волоських горіхів, дрібно нарізаних
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 щіпка меленої гвоздики
  • 1/2 чайної ложки мускатного горіха, меленого
  • 2 яйця, збитих
  • 2 столові ложки вершкового масла або маргарину, розм’якшеного
  • 1 стакан молока
  • Цукор для посипання

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть маслом форму для запікання, діаметром 30 сантиметрів.
  • У великій мисці змішайте борошно і цукор, додайте фрукти, горіхи, корицю, гвоздику і мускатний горіх. Ретельно перемішайте.
  • Яйця збийте легенько виделкою. Додайте розм’якшене масло, яйця і молоко в борошняну суміш, добре перемішайте. Якщо тісто виходить дуже крутим, додайте трохи молока і знову перемішайте.
  • Викладіть тісто у форму для запікання, розподіліть рівномірно по дну, зверху посипте цукром. Випікайте різдвяний хліб протягом 1 години.