В Ірландії запеченим окостом насолоджуються, починаючи з Різдва, і весь січень. Благо, варіантів рецептів запеченого окосту безліч. Можна запікати свіжий або копчений окіст, глазур, який покривається окіст зверху, може бути приготовлена з меду, журавлинного соусу, консервованих абрикос або персиків, кленового сиропу, хрону, гірчиці і т. Д. Неймовірно смачно! Давайте спробуємо приготувати ірландський різдвяний Запечена окіст з персикової глазур’ю.

Склад:

  • 1 великий шматок свинини без кісток, свіжої або копченої (4,5 — 5 кілограм)
  • 1,5 склянки води
  • 1 стакан консервованих персиків або персикового варення
  • 2 столові ложки гірчиці

Спосіб приготування:

  • Розігрійте духовку до 170 градусів.
  • Покладіть свинину в форму для запікання прошарком жиру вгору. Гострим ножем зробіть неглибокі розрізи, приблизно 0,5 сантиметра, по діагоналі. Залийте свинину водою і щільно накрийте форму для запікання фольгою.
  • Запікайте окіст з розрахунку 20 хвилин на 0,5 кілограма (якщо у вас 5 кілограм свинини, запікати потрібно 3 години 20 хвилин). Поки окіст запікається, змішайте персики з гірчицею, можна в блендері, до однорідної маси.
  • Приблизно за 20 хвилин до готовності свинини зніміть фольгу з форми, вилийте залишок води і намажте окіст глазур’ю з усіх боків.

Це найпростіший рецепт ірландського запеченого окосту, що вимагає від вас мінімум зусиль. У деяких рецептах окіст потрібно попередньо маринувати в червоному сухому вині зі спеціями, або запікати на деку без води, або дотримуватися ще які-небудь тонкощі.

Спробуйте також запечену свинину зі спеціями з німецької рецептом.