Різотто — італійське вершкове блюдо з білого рису. У класичний різотто з сиром може бути додана будь-яка начинка за смаком. Мені дуже подобається різотто з куркою. А в цій статті я пропоную вам рецепт Різотто з шампіньйонами (можна використовувати будь-які інші гриби, які ви більше любите).

Склад:

  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 2 склянки свіжих печериць, тонко нарізаних
  • 2/3 склянки сухого білого вина
  • 5 склянок курячого бульйону, гарячого
  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 1,5 склянки білого рису, промитого
  • 1/3 склянки сиру Пармезан, тертого
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/8 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 2 столові ложки свіжої петрушки, дрібно нарізаною, для прикраси

Спосіб приготування:

  • У глибокій каструлі з товстим дном розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Додайте печериці та цибулю, обсмажуйте, постійно помішуючи, близько 5-ти хвилин до м’якості цибулі.
  • Потім додайте в каструлю рис і добре перемішайте, щоб рис весь покрився маслом. Додайте вино, доведіть до кипіння і варіть, поки рис не вбере половину рідини.
  • Додайте 0,5 склянки курячого бульйону і продовжуйте варити, періодично помішуючи, щоб рис не прилипав до країв каструлі. Коли майже весь бульйон вбереться в рис, додайте ще 0,5 склянки бульйону, і знову варіть, періодично помішуючи. Продовжуйте готувати різотто з грибами таким чином, поки не використовуєте весь курячий бульйон. Рис повинен вийти м’яким і кремоподібним.
  • Коли рис вбере весь бульйон, додайте в каструлю сіль і перець. Засипте сир Пармезан і добре перемішайте. Прикрасьте різотто з грибами свіжої петрушкою і відразу подавайте.