Різотто — це вершкове ласощі, приготоване з білого рису. Пропоную Вашій увазі класичний рецепт різотто —Різотто з сиром. Це кремоподібний блюдо, для якого використовується довгозернистий рис і сир Пармезан. Якщо ви любите перемішувати страви, вам сподобається готувати різотто з сиром за цим рецептом. Різотто може бути відмінним гарніром до будь-якого м’ясної страви, наприклад до курки по-мисливські, або до свинячих відбивних з грибами. Також в різотто може бути додана будь-яка начинка (м’ясо, курка, гриби, риба, морепродукти, овочі).

Склад:

  • 4 склянки курячого бульйону
  • 4 столові ложки вершкового масла
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 2 столові ложки білого лука, дрібно рубаного
  • 1,5 склянки Довгозернистий білого рису
  • 2/3 склянки сиру Пармезан, тертого
  • 1/2 чайної ложки солі

Спосіб приготування:

  • У великій каструлі доведіть до кипіння курячий бульйон, знизьте вогонь до мінімуму, щоб підтримувати слабке кипіння. В іншій каструлі з товстим дном розтопіть 2 столові ложки вершкового масла і рослинне масло. Обсмажте в ній цибулю до золотистого кольору.
  • Додайте рис і перемішайте, поки рис повністю не покриється маслом. Трохи обсмажте рис, потім додайте до нього 0,5 склянки розігрітого курячого бульйону. Гасіть рис на середньому вогні, постійно помішуючи, поки рис не вбере всю рідину. Потім додайте ще 0,5 склянки бульйону, і продовжуйте гасити, постійно помішуючи. Так продовжуйте гасити і помішувати, додаючи по 0,5 склянки бульйону за раз. Коли рис вбере весь бульйон, він повинен бути м’яким і кремоподібним.
  • Коли рис майже готовий, додайте в каструлю вершкове масло, тертий пармезан і сіль. Подавайте Різотто з сиром відразу ж.