Цей Овочевий салат з авокадо — класика кубинської кухні. Для додання яскравості за бажанням додайте в нього ананас, свіжий або консервований, нарізаний кубиками.

Склад:

Для салату:

  • 4-6 великих салатних листя, обполоснути холодною водою і висушених
  • 4 середніх стиглих авокадо (вони повинні бути досить м’які, але вм’ятин від пальців залишатися не повинно)
  • 1 маленька червона цибулина, очищена і нарізана тонкими кільцями

Для заправки:

  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 3 столові ложки червоного винного оцту
  • 1 щіпка солі

Спосіб приготування:

  • Розкладіть салатні листя на блюді або великій тарілці.
  • Авокадо очистіть від шкірки і наріжте клинами. Розкладіть зверху салатного листя. Потім покладіть кільця цибулі зверху авокадо.
  • У маленькій мисочці ретельно перемішайте оливкова олія і винний оцет. Салат посипте сіллю, збризніть сумішшю оливкового масла і оцту. Злегка охолодіть Овочевий салат з авокадо і подавайте.