Легкий, швидкий і дивно смачний Салат з авокадо і куркою послужить яскравим і незвичайним доповненням до меню будь-якого свята, наприклад, на день народження. Гаряче блюдо на день народження - це, безсумнівно, чудово, але як же без різних закусок і салатів? Пропоную вашій увазі салат з авокадо і куркою.
Склад:
- 1 куряча грудка без шкірки і кісточки (400 грам)
- 2 столові ложки рослинної олії
- 1/2 чайної ложки солі
- 1 свіжий стиглий авокадо
- 3 столові ложки соку лимона
- 1 великий апельсин, очищений
- 2 маленькі червоні цибулини, нарізані тонкими кільцями
- 1 щіпка кайенского перцю
- 1 щіпка цукру
- 1 щіпка чорного меленого перцю
- 3 столові ложки оливкової олії
- Гілочки свіжої петрушки для прикраси
Спосіб приготування:
- Курячі грудки промийте холодною водою, просушіть паперовим рушником і наріжте кубиками в 1 сантиметр.
- Нагрійте рослинну олію на сковороді на середньому вогні, обсмажте в ньому курку з усіх боків до золотистої скоринки. Викладіть курку на тарілку і остудіть. Апельсин розділіть на часточки, кожну часточку розріжте на 4 частини.
- Гострим ножем розрізати авокадо уздовж, відокремте половинки від кісточки, повернувши половинки одночасно в протилежні сторони. Очистіть авокадо від шкірки і наріжте уздовж на скибочки товщиною 5 міліметрів, потім кожну скибочку розріжте навпіл поперек. Складіть скибочки авокадо в миску і залийте двома столовими ложками соку лимона.
- Для приготування соусу в маленькій мисочці змішайте решту ложку соку лимона, кайенский перець, цукор, чорний перець і оливкове масло.
- У мисці змішайте обсмажену і остигнула курку, скибочки авокадо, шматочки апельсина і цибулю. Залийте салат соусом і перемішайте. Прикрасьте салат з авокадо і куркою гілочками петрушки і подавайте.
Також в якості гарячого блюда дуже рекомендую свинячі відбивні з грибами за італійським рецептом.