Легкий, швидкий і дивно смачний Салат з авокадо і куркою послужить яскравим і незвичайним доповненням до меню будь-якого свята, наприклад, на день народження. Гаряче блюдо на день народження — це, безсумнівно, чудово, але як же без різних закусок і салатів? Пропоную вашій увазі салат з авокадо і куркою.

Склад:

  • 1 куряча грудка без шкірки і кісточки (400 грам)
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 свіжий стиглий авокадо
  • 3 столові ложки соку лимона
  • 1 великий апельсин, очищений
  • 2 маленькі червоні цибулини, нарізані тонкими кільцями
  • 1 щіпка кайенского перцю
  • 1 щіпка цукру
  • 1 щіпка чорного меленого перцю
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • Гілочки свіжої петрушки для прикраси

Спосіб приготування:

  • Курячі грудки промийте холодною водою, просушіть паперовим рушником і наріжте кубиками в 1 сантиметр.
  • Нагрійте рослинну олію на сковороді на середньому вогні, обсмажте в ньому курку з усіх боків до золотистої скоринки. Викладіть курку на тарілку і остудіть. Апельсин розділіть на часточки, кожну часточку розріжте на 4 частини.
  • Гострим ножем розрізати авокадо уздовж, відокремте половинки від кісточки, повернувши половинки одночасно в протилежні сторони. Очистіть авокадо від шкірки і наріжте уздовж на скибочки товщиною 5 міліметрів, потім кожну скибочку розріжте навпіл поперек. Складіть скибочки авокадо в миску і залийте двома столовими ложками соку лимона.
  • Для приготування соусу в маленькій мисочці змішайте решту ложку соку лимона, кайенский перець, цукор, чорний перець і оливкове масло.
  • У мисці змішайте обсмажену і остигнула курку, скибочки авокадо, шматочки апельсина і цибулю. Залийте салат соусом і перемішайте. Прикрасьте салат з авокадо і куркою гілочками петрушки і подавайте.

Також в якості гарячого блюда дуже рекомендую свинячі відбивні з грибами за італійським рецептом.