Цей простий Салат з креветок з овочами порадує вас свіжим і вишуканим смаком. Огірок і морква — улюблене поєднання овочів у багатьох стравах в’єтнамської кухні, зокрема, в салатах, і салат з креветок з овочами — не виняток.

Склад:

  • 1 середній огірок, очищений і дрібно порізаний
  • 3 штуки середньої моркви, очищеної та натертої на дрібній тертці
  • 450 грам креветок, очищених
  • 2 чайні ложки цукру
  • 3 склянки води
  • 2 столові ложки рибного або соєвого соусу
  • 2 чайні ложки білого оцту
  • 1/2 чайної ложки червоного перцю чилі, висушеного і покришеного
  • 1 столова ложка насіння кунжуту
  • Свіже листя коріандру для посипання (за бажанням)

Спосіб приготування:

  • У великій мисці змішайте огірок, морква і 1 чайну ложку цукру. Накрийте кришкою і дайте постояти при кімнатній температурі 15 хвилин.
  • У великій каструлі закип’ятіть воду на сильному вогні. Викладіть в каструлю креветки і варіть їх 4-5 хвилин до м’якості і рожевого кольору. Злийте воду через друшляк, креветки відставте в сторону в накритою кришкою мисці.
  • Огірок і морква промийте в друшляку і поверніть в миску, додайте креветки і перемішайте.
  • У маленькій мисочці змішайте 1 чайну ложку цукру, рибний або соєвий соус, оцет і перець чилі. Ретельно перемішайте, поки цукор не розчиниться, і полийте сумішшю салат.
  • Нагрійте невелику сковороду на середньому вогні, і обсмажте в ній насіння кунжуту без масла, постійно помішуючи 2 хвилини, поки вони не стануть коричневими.
  • Викладіть салат в Блюда, посипте обсмаженими насінням кунжуту. Прикрасьте Салат з креветок з овочами листям коріандру і подавайте.

Спробуйте також легкий і ситний салат з куркою і капустою, прикрашений смаженим арахісом.