Щоб отримати більш калорійний, що не вегетаріанський, але настільки ж смачний Салат з папайї, додайте до інгредієнтів відварене куряче філе або грудку, порізану соломкою. Або просто замініть в рецепті тофу курячим м’ясом.

Склад:

  • 600 грам зеленої папайї
  • 1 маленька морква
  • 1/2 чайної ложки цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 200 грам тофу (можна використовувати звичний нам адигейський м’який сир)
  • 1/2 склянки листя базиліка, нарізаних смужками
  • 1/3 склянки несолоного смаженого арахісу

Для соусу:

  • 4 столові ложки соєвого соусу
  • 1 столова ложка оцту рисового оцту
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 чайні ложки домашнього соусу з перцю чилі

Спосіб приготування:

  • Змішайте всі інгредієнти для соусу, відставте в сторону, щоб соус настоявся, тоді його смак вийде більш насиченим.
  • Ножем для овочів наріжте папайю тонкою соломкою — приблизно в 3 міліметри завтовшки і 3 сантиметри завдовжки.
  • Такий же соломкою наріжте моркву, додайте до папайе.
  • Додайте цукор і 1,5 чайної ложки солі. Обома руками пам’ятаєте овочі з цукром і сіллю в мисці, поки суміш не стане трохи слизькою. Тоді промийте її в друшляку великою кількістю проточної води. Викладіть промиті овочі в паперовий рушник, загорніть і гарненько вичавіть воду. Викладіть овочі в миску, перемішайте.
  • Безпосередньо перед подачею додайте до папайе і моркви тофу, базилік і арахіс, ретельно перемішайте. Залийте соусом, ще раз перемішайте. Викладіть салат з папайї в салатницю.
  • Можна подавати салат і соус окремо, щоб ваші гості самостійно змішували Салат з папайї з потрібним їм кількістю соусу прямо в своїх тарілках.