Дивовижне поєднання екзотичного помело, м’яти і смаженого арахісу! Замість свинини можна використовувати куряче філе, тоді Салат з помело матиме ніжніший смак.

Склад:

  • 250 грам великих креветок, очищених і відварених
  • 150 грам курячого філе або свинячої вирізки без кісток
  • 1 середній помело
  • 1 морква, очищена і дрібно порізана
  • 1/2 чашки листя м’яти, нарізаною
  • 2 столові ложки кінзи, нарізаною
  • 1/2 склянки несолоного смаженого арахісу, нарізаного
  • 1/3 склянки цибулі, дрібно нарізаного
  • 1/2 чайної ложки солі

Для соусу:

  • 2 столові ложки рибного соусу
  • 1,5 столові ложки свіжовичавленого соку лайма
  • 1 столову ложку води
  • 1,5 столових ложки цукру
  • 1 чайна ложка соусу з перцю чилі

Спосіб приготування:

  • Наповніть невелику каструлю водою на 2/3, посоліть, доведіть до кипіння. У киплячу воду висипте креветки. Відваріть їх, виловіть їх шумівкою на тарілку, щоб вони охололи.
  • В ту ж воду покладіть куряче або свиняче м’ясо. Як тільки вода почне закипати, вимкніть вогонь, накрийте кришкою і залиште на 20 хвилин. Потім виловіть м’ясо і також охолодіть.
  • Наріжте креветки великими шматками, м’ясо соломкою.
  • Очистіть помело за допомогою ножа, потім очистіть кожну часточку від тонкої білої шкірки. Наріжте невеликими шматочками.
  • Для соусу змішайте в мисці рибний соус, сік лайма, воду, цукор і часниковий соус чилі. Ретельно розмішуйте, поки цукор не розчиниться.
  • Безпосередньо перед подачею змішайте креветки, куряче або свиняче м’ясо, цибуля, морква, м’яту, арахіс і помело. Додайте соус і перемішайте. Викладіть Салат з помело на тарілку, залишивши рідина в мисці.

Спробуйте також не менше екзотичний в’єтнамський салат з папайї з базиліком. А ще дуже рекомендую салат з кальмарів з перцем.