Шашлик особливо смачний, коли він приготований саме по-грецьки — на свіжому повітрі на гарячому вугіллі. Однак не менш смачно виходить Шашлик по-грецьки, якщо посмажити м’ясо на грилі в духовці. Замість баранини можна використовувати яловичину або навіть курку. Щоб додати яскравих фарб Шашлику по-грецьки, також можна додати до м’яса овочі: болгарський перець, томат і / або цибулю.

Склад:

  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 3 столові ложки соку лимона
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/8 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1/2 чайної ложки майорану
  • 900 грам баранини, порізаної невеликими кубиками
  • 1 лимон, порізаний на часточки

Спосіб приготування:

  • Змішайте оливкову олію і спеції у великій мисці. Викладіть в неї м’ясо і добре перемішайте, щоб всі шматочки м’яса рівномірно вкрилися маринадом. Накрийте миску пластиковою кришкою і поставте в холодильник мінімум на 30 хвилин.
  • Нанижіть м’ясо на довгі шампури. Якщо ви смажите м’ясо на гарячому вугіллі, викладіть шампури на відстані 10 сантиметрів над вугіллям і прожарьте з усіх боків до золотистої скоринки.
  • Якщо ви використовуєте гриль, викладіть шампури на решітку на відстані 20 сантиметрів від верхнього краю духовки, включите гриль. Смажте шашлик 10 хвилин, потім переверніть і смажте ще 10 хвилин.
  • Зніміть шашлик з шампурів на блюдо, прикрасьте лимонними часточками і подавайте.