Шоколадний торт ЗахерСтворений в 1832 році учнем кухаря австрійського принца Франца Захера, цей шоколадний торт дуже швидко набув популярності. Пізніше нащадки Захера побудували у Відні готель «Захер», і зробили шоколадний торт Захер своїм фірмовим тортом. Коли популярна віденська кондитерська скопіювала рецепт, Захер судилися з нею, і за рішенням суду зберегли за собою право використовувати назву «Original Sacher torte» (оригінальний торт Захер).

Склад

Для коржів:

150 грам темного шоколаду

120 грам вершкового масла, розтопленого

1/2 склянки цукру

1 склянка борошна

6 яєць (окремо білки і жовтки)

1 столова ложка цукрової пудри

1 столова ложка розпушувача тесту

300 грам абрикосового варення кімнатної температури

Для шоколадної глазурі:

200 грам темного шоколаду

1 склянка цукрової пудри

2 столові ложки вершкового масла

Кілька крапель лимонного соку

8 чайних ложок гарячої кип'яченої води

Спосіб приготування:

Підготуйте форму для запікання зі знімною оправою: виріжте коло вощеного паперу за розміром дна і смужку для стінок, вкладіть папір в форму. Розігрійте духовку до 160 градусів.

Розтопіть шоколад на водяній бані (покладіть шоколад в миску, а миску поставте в каструльку з водою, грійте на сильному вогні). У великій мисці збийте міксером вершкове масло з цукром, додайте розтоплений шоколад. Потім додайте яєчні жовтки по одному, продовжуючи збивати, щоразу отримуючи однорідну кремоподібну масу.

В іншій мисці збийте яєчні білки з цукровою пудрою, додайте їх до шоколадної суміші. Туди ж додайте борошно і розпушувач тесту, ретельно все перемішайте.

Викладіть тісто в підготовлену форму, дерев'яною лопаткою розподіліть рівномірно і випікайте близько 50-ти хвилин. Перевіряйте на готовність, протикаючи тісто зубочисткою, вона повинна виходити чистою.

Дістаньте торт з духовки, зніміть оправу з форми, акуратно розріжте бічну папір і дайте трохи охолонути. Переверніть торт на піднос і приберіть папір з дна. Розріжте торт горизонтально на 2 половини, змастіть нижню половину варенням і накрийте верхньою половиною.

Для приготування глазурі розтопіть шоколад на водяній бані, додайте цукрову пудру, вершкове масло і лимонний сік. Постійно перемішуючи і підтримуючи однорідність, додавайте по одній чайній ложці гарячої води.

Поки глазур ще тепла, покрийте їй верх і боки торта, і дайте охолонути. За бажанням подавати шоколадний торт Захер можна з збитими вершками.