Шпецле — досить популярна страва на південному заході Німеччини. Зазвичай Шпецле подаються на гарнір до смаженого або тушкованого м’яса або риби замість локшини і картоплі. Дуже смачно з м’ясними рулетиками в вершковому соусі.

Склад:

  • 1 0,5 склянки борошна
  • 2 яйця, збитих
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 склянки теплої кип’яченої води
  • 2 столові ложки вершкового масла

Спосіб приготування:

  • Просійте борошно в невелику миску. Додайте 0,5 чайної ложки солі, перемішайте. У центрі борошна зробіть поглиблення, вилийте в нього яйця і 0,5 склянки води. Повільно перемішайте борошно з рідиною.
  • Поступово частинами влийте воду, що залишилася в тісто, перемішуючи після кожної порції води. Додавайте воду, поки тісто не стане такою консистенції, як для кексів. Потім енергійно перемішайте тісто дерев’яною ложкою до утворення дрібних бульбашок.
  • Велику каструлю наполовину наповніть водою, додайте 0,5 чайної ложки солі і доведіть до кипіння на сильному вогні. Мокрою чайною ложкою беріть з миски маленькі шматочки тіста і опускайте їх в киплячу воду. Варіть Шпецле невеликою кількістю, таким чином, щоб в каструлі вони не стикалися і не злипалися. Варіть кожну порцію 6-8 хвилин з відкритою кришкою, діставайте з води шумівкою або ложкою з дірочками.
  • Готові шпецле викладайте на друшляк, коли всі будуть готові, промийте холодною водою і дайте воді стекти. Перед подачею на стіл розтопіть вершкове масло на сковороді на середньому вогні і злегка обсмажте в ній Шпецле.