Шпецле - досить популярна страва на південному заході Німеччини. Зазвичай Шпецле подаються на гарнір до смаженого або тушкованого м'яса або риби замість локшини і картоплі. Дуже смачно з м'ясними рулетиками в вершковому соусі.
Склад:
- 1 0,5 склянки борошна
- 2 яйця, збитих
- 1 чайна ложка солі
- 1/2 склянки теплої кип'яченої води
- 2 столові ложки вершкового масла
Спосіб приготування:
- Просійте борошно в невелику миску. Додайте 0,5 чайної ложки солі, перемішайте. У центрі борошна зробіть поглиблення, вилийте в нього яйця і 0,5 склянки води. Повільно перемішайте борошно з рідиною.
- Поступово частинами влийте воду, що залишилася в тісто, перемішуючи після кожної порції води. Додавайте воду, поки тісто не стане такою консистенції, як для кексів. Потім енергійно перемішайте тісто дерев'яною ложкою до утворення дрібних бульбашок.
- Велику каструлю наполовину наповніть водою, додайте 0,5 чайної ложки солі і доведіть до кипіння на сильному вогні. Мокрою чайною ложкою беріть з миски маленькі шматочки тіста і опускайте їх в киплячу воду. Варіть Шпецле невеликою кількістю, таким чином, щоб в каструлі вони не стикалися і не злипалися. Варіть кожну порцію 6-8 хвилин з відкритою кришкою, діставайте з води шумівкою або ложкою з дірочками.
- Готові шпецле викладайте на друшляк, коли всі будуть готові, промийте холодною водою і дайте воді стекти. Перед подачею на стіл розтопіть вершкове масло на сковороді на середньому вогні і злегка обсмажте в ній Шпецле.