Карпаччо — це італійська страва, яка подається як холодна страва або закуска. Традиційно карпаччо готують з тонко нарізаного сирого яловичого м’яса, приправленого оливковою олією, оцтом і / або лимонним соком. Останнім часом в Італії велику популярність придбало карпаччо з грибів, морепродуктів, овочів, фруктів, а також зі свіжої риби, зокрема, Карпаччо з тунця. Ця страва додасть яскравих фарб вашого новорічного столу. Будьте обережні, наш слов’янський організм не звик до перетравлювання сирого м’яса і риби, тому не варто їсти велику кількість карпаччо з тунця.

Склад:

  • 220 грам свіжого філе тунця, дрібно нарізаного
  • 4 столові ложки лимонного соку
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 1 корінь селери, дрібно нарізаний
  • 100 грам чорних маслин без кісточок, нарізаних кільцями
  • 2 щіпки солі
  • 2 щіпки чорного меленого перцю
  • 4 листочка свіжого базиліка, дрібно нарізаних
  • 4 скибочки білого хліба

Спосіб приготування:

  • Викладіть шматочки тонко нарізаного тунця на тарілку, залийте лимонним соком, посипте по 1 щіпці солі і перцю і залиште маринувати на 5-10 хвилин.
  • Скибочки хліба збризніть оливковим маслом з обох сторін, посипте по 1 щіпці солі і перцю. Потім підсмажте хліб у тостері до золотистого кольору з обох сторін.
  • У маленькій мисочці змішайте оливки, корінь селери і базилік. Викладіть вийшов салат в тарілку з тунцем. Подавайте друкувати в карпаччо з тунця з свежеподжаренним хлібом.

Спробуйте також не менше яскраву і ситну італійську холодну закуску.