Карпаччо - це італійська страва, яка подається як холодна страва або закуска. Традиційно карпаччо готують з тонко нарізаного сирого яловичого м'яса, приправленого оливковою олією, оцтом і / або лимонним соком. Останнім часом в Італії велику популярність придбало карпаччо з грибів, морепродуктів, овочів, фруктів, а також зі свіжої риби, зокрема, Карпаччо з тунця. Ця страва додасть яскравих фарб вашого новорічного столу. Будьте обережні, наш слов'янський організм не звик до перетравлювання сирого м'яса і риби, тому не варто їсти велику кількість карпаччо з тунця.
Склад:
- 220 грам свіжого філе тунця, дрібно нарізаного
- 4 столові ложки лимонного соку
- 4 столові ложки оливкової олії
- 1 корінь селери, дрібно нарізаний
- 100 грам чорних маслин без кісточок, нарізаних кільцями
- 2 щіпки солі
- 2 щіпки чорного меленого перцю
- 4 листочка свіжого базиліка, дрібно нарізаних
- 4 скибочки білого хліба
Спосіб приготування:
- Викладіть шматочки тонко нарізаного тунця на тарілку, залийте лимонним соком, посипте по 1 щіпці солі і перцю і залиште маринувати на 5-10 хвилин.
- Скибочки хліба збризніть оливковим маслом з обох сторін, посипте по 1 щіпці солі і перцю. Потім підсмажте хліб у тостері до золотистого кольору з обох сторін.
- У маленькій мисочці змішайте оливки, корінь селери і базилік. Викладіть вийшов салат в тарілку з тунцем. Подавайте друкувати в карпаччо з тунця з свежеподжаренним хлібом.
Спробуйте також не менше яскраву і ситну італійську холодну закуску.