Чим є сімейний обід?

Та вже, мабуть, рідкісним явищем. А що, якщо не дивлячись на зайнятість в будні дні спробувати перетворити сімейні обіди в добру традицію вихідного дня?

Насолоджуйтесь приготуванням їжі для улюблених людей і можливістю зібратися за затишним столом, спілкуйтеся з близькими за об’єднуючим сім’ю обідом. Знайомтеся з базовими стравами, приготованими з новим підходом.

Суп-локшина «Здоровань».

Інгредієнти розраховані на дві великі порції, регулюйте їх пропорції в залежності від власних уподобань густоти та кількості бажаних порцій.

Для приготування «здорованя» фахівець за профілем господиня використовує каструлю об’ємом півтора літри і невелику сковороду. Для чого сковорода? Відкриємо секрет-не тільки для засмажкою овочів.

Домашню локшину можна заготовити заздалегідь і зберігати в морозильній камері. Візьміть одне ціле яйце і білок ще одного, збийте віночком, всипати дрібку солі, після чого поступово втручайтеся дві склянки борошна. Комок вийде дуже щільним. Укрийте рушником і поставте в тепле місце на двадцять хвилин. Розгортати тісто буде не легко через його твердості. Розкачати тісто потрібно дуже тонко, і змастити поверхню оливковою олією. Скачайте в рулон і поріжте вздовж. Борошно більше не буде потрібно. Залиште отриману локшину на тридцять хвилин на горизонтальній поверхні, щоб вона трохи підсохла.

Свинячу вирізку вагою триста грам необхідно нарізати шматочками, але не дрібнити, викласти на заздалегідь прогріту сковороду, на середньому вогні, додавши краплю оливкової олії, якщо ж в суєті ви не встигли придбати оливкову, то цілком можна замінити на звичайне рослинне масло без запаху. Злегка підсмажте до золотистої скоринки, постійно помішуйте, додайте середню цибулину і одну морквину, нарізані кубиками, слідом додайте крупно нарізану картоплю. Потомити п’ять хвилин під кришкою, стільки ж без неї. Не забудьте підсолити і додати на кінчику ножа куркуми і меленого червоного перцю, заправте половиною чайної ложки сухих вершків. Саме час відправити домашню локшину в киплячу воду (заповнюйте каструлю на дві третини), через дві, три хвилини туди ж можна додавати вміст сковороди. П’ять хвилин і страва готова!

Перед подачею можна додати нарізану кріп і пір’я зеленої цибулі. Також можете запропонувати домочадцям заправити суп сметаною.