В’єтнамці називають кольорову капусту «квіткою капусти», завдяки її приналежності сімейства капусти і схожості з квіткою. Смажена кольорова капуста з цибулею і традиційними східними спеціями не залишить байдужими вегетаріанців і не тільки

Склад:

  • 1 середній качан цвітної капусти
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1 маленька цибулина, нарізана тонкими кільцями
  • 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1 столова ложка рибного або соєвого соусу
  • 1/2 склянки подрібненої зеленої цибулі

Спосіб приготування:

  • Розділіть цвітну капусту на невеликі суцвіття. У великій сковороді або воке нагрійте рослинну олію на сильному вогні, обсмажте в ній цибулю 3-4 хвилини, постійно помішуючи, до м’якості.
  • Додайте в сковороду кольорову капусту, смажте ще 3-4 хвилини, постійно помішуючи. Потім додайте перець і рибний або соєвий соус, перемішайте, накрийте сковороду кришкою і смажте ще 2 хвилини, поки кольорова капуста не стане м’якою.
  • Додайте зелену цибулю, ретельно перемішайте і зніміть сковороду з вогню. Подавайте смажену кольорову капусту з цибулею гарячої.

Спробуйте також запечену кольорову капусту під сиром з грибами і болгарським перцем за італійським рецептом.