Смажене печиво в маслі з креветками. Печиво смажиться у великій кількості рослинного масла, тому після обсмажування печива в маслі, просушіть його на паперовому рушнику, дайте лишків масла стекти.

Склад:

  • 450 грам креветок, свіжих або заморожених, очищених
  • 1,5 склянки борошна
  • 1,5 склянки води
  • 1 стакан солі
  • 1/8 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1 середня картоплина
  • 1,5 склянки рослинного масла

Спосіб приготування:

  • Креветки промийте і просушіть паперовим рушником. Половину їх подрібніть в блендері або міксером, іншу половину поріжте навпіл уздовж. Відставте в сторону.
  • Насипте борошно в велику миску і поступово вмішати в неї воду, поки тісто не стане густим. Додайте сіль, перець і подрібнені креветки, ретельно перемішайте. Картопля очистіть, поріжте дуже тонкою соломкою, додайте в тісто і знову перемішайте.
  • Нагрійте масло на вогні вище середнього в воке або глибокій сковороді. Зачерпніть приблизно 2 столові ложки тесту ополоником, помістіть в центр ополоника половинку креветки, і акуратно опустіть тісто в нагріту олію.
  • Обсмажуйте печиво близько 1 хвилини і переверніть. Обсмажуйте ще 3 хвилини до золотистого кольору тесту. Дістаньте смажене печиво з масла, просушіть на паперовому рушнику і викладіть на блюдо. Аналогічно посмажте інше печиво. Подавайте печиво з креветками з соусом Нуок чам.