Смажені баклажани по-китайськи виглядають дуже яскраво і ефектно, а соус з часнику і імбиру надає цьому блюду класичний смак китайської кухні. Баклажани по-китайськи можна смажити на грилі в духовці, але ідеальний варіант - на решітці над гарячим вугіллям.

Склад:

  • 600 грам баклажан, нарізаних по діагоналі на часточки завтовшки 1,5 сантиметра
  • 1 чайна ложка кунжутного масла
  • 1 столова ложка арахісового масла
  • 3 зубчики часнику, тиск
  • 2 чайні ложки свіжого кореня імбиру, давленного
  • 3 цибулини, тонко нарізаних
  • 2 штуки червоного перцю чилі, дуже дрібно порізаних
  • 3 столові ложки соєвого соусу
  • 2 столові ложки рисового вина
  • 2 столові ложки рисового оцту
  • 1 столова ложка меду або цукру
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю

Спосіб приготування:

  • У маленькій мисочці змішайте соєвий соус, рисове вино, рисовий оцет, мед або цукор і кукурудзяний крохмаль. Ретельно перемішайте і відставте в сторону.
  • Якщо ви смажите баклажани на гарячому вугіллі, запаліть вугілля і почекайте, поки вони покриються тонким шаром сірої золи. Розподіліть вугілля рівномірно по жаровні, баклажани збризніть кунжутним маслом і викладіть на решітку. Смажте баклажани, періодично перевертаючи їх, поки вони не стануть м'якими, і не зникне фіолетовий колір.
  • Якщо ви смажите баклажани в духовці, розігрійте її до 160 градусів, баклажани збризніть кунжутним маслом і викладіть на решітку в середині духовки. Запікайте протягом 10-15 хвилин, поки вони не стануть м'якими.
  • Викладіть баклажани НЕ тарілку. Нагрійте арахісове масло в сковороді з тонким дном або воке на сильному вогні. Викладіть в сковороду часник, імбир, цибуля і перець чилі. Обсмажте, постійно помішуючи, 10 секунд до отримання аромату, потім додайте баклажани і обсмажуйте ще 1 хвилину. Соус перемішайте і влийте в сковороду. Доведіть всю суміш до кипіння і готуйте, поки соус не загусне. Зніміть з вогню. Подавати Смажені баклажани по-китайськи Можна як гарячими, так і холодними.