Кубинці їдять Смажені зелені банани в якості перекусу протягом дня. Вони солоні, як чіпси. Головне, використовувати саме зелені недозрілі банани, стиглі не тримають форму розвалюються. У смажених зелених бананів хрустка скоринка завдяки подвійному обсмажування у великій кількості масла.

Склад:

  • 2-3 незрілих зелених банана
  • 1 столова ложка солі
  • 6 склянок теплої води
  • Соняшникова або будь-яке інше овочеве масло без запаху для смаження

Спосіб приготування:

  • Очистіть банани і розріжте на кружечки в 3 сантиметри товщиною.
  • У велику важку сковороду налийте масла стільки, щоб глибина його була близько 3-х сантиметрів. Нагрівайте 4-5 хвилин на вогні вище середнього. Акуратно покладіть шматочки бананів в масло і смажте по 4-5 хвилин з кожного боку, до утворення золотистої скоринки. Дерев’яною лопаткою акуратно дістаньте банани з сковороди і викладіть на паперовий рушник.
  • У великій мисці змішайте теплу воду і сіль, перемішайте. Покладіть 1 кружок банана на щільний папір і притисніть його дном гуртки, поки він не стане в 2 рази тонше, ніж спочатку. Перекладіть цей шматочок в миску з солоною водою. Повторіть цю процедуру з іншими шматочками банана.
  • Вимочіть шматочки зеленого банана в солоній воді ще близько 5-ти хвилин, потім просушіть на паперовому рушнику.
  • Знову розігрійте залишився в сковороді олію на середньому вогні і обсмажте шматочки банана вдруге за 2 хвилини з кожного боку, поки вони ще злегка не потемніють. Дістаньте їх з масла і знову просушіть на паперовому рушнику.
  • Подавайте Смажені зелені банани відразу, при бажанні можна перед подачею посипати сіллю.